08 de juliol 2013

Tertúlia amb l'escriptor David Monteagudo i projecció de la pel·lícula "Fin"



Divendres s'ha dut a terme una sessió de cinema a la fresca a la Pista del Centre amb l’assistència de l’escriptor David Monteagudo, per tal de comentar la pel·lícula “Fin”. Ell és el creador de la novel·la en la qual s’inspira el film.

L’acte ha estat presentat per la regidora de Cultura, Montserrat Medall, ja que aquesta projecció s’emmarca dins els actes del Cultura tot l’any. Ha estat una combinació entre literatura i cinema prou interessant, especialment per la tertúlia inicial amb David Monteagudo.

Monteagudo ha estat molt content de venir a Sant Sadurní i a tall d’anècdota va explicar que la primera vegada que va anar al cinema va ser precisament a la sala del Centre, a Sant Sadurní, a veure “2000 una odisea del espacio”, quan ell vivia amb els seus pares al Rebato.






L’autor ha parlat sobretot de la seva novel·la i del procés d’adaptació de la història al guió cinematogràfic, la tria dels actors i les localitzacions, els diàlegs, la modificació del final.... L’escriptor està molt satisfet del resultat de la pel·lícula i la prova és que encara que ell no va poder intervenir en l’adaptació creu que és un bon treball i que reflexa fidelment l’esperit de la seva narració.

Després de la tertúlia els espectadors han pogut veure la pel·lícula a la pantalla de la pista davant d’Il Picarolo, a l’aire lliure. La projecció ha estat patrocinada pel Centre. 



“Fin” de David Monteagudo
Un grup d’amics es reuneix després d’un llarg període de poc contacte per tal de rememorar la nit que van viure en un refugi de muntanya quinze anys enrere. Alguns van amb les seves parelles, altres sols, però en falta un: aquell al qui anomenen Profeta. A la nit, després d’una apagada inesperada, veuen que les estrelles brillen més que mai. Al matí, un d’ells ha desaparegut. No serà l’últim.

David Monteagudo

Escriptor gallec resident a Catalunya, neix a Viveiro (Lugo) el 1962. Treballador d’una fàbrica de cartrons del Penedès i aliè als ambients literaris del moment, hom considera que la seva vocació literària és relativament tardana tot basant-se en la data de publicació de la primera novel·la, quan l’autor ja té els quaranta anys.

Aquesta, publicada el 2009 sota el títol de Fin es converteix de seguida en un autèntic èxit de públic i rep una acollida excel·lent per part de la crítica, que remarca la seva increïble qualitat literària alhora que valora en especial la mescla de gèneres que realitza (novel·la de terror, novel·la apocalíptica...). A finals de 2011 s’inicia el rodatge d’una adaptació cinematogràfica basada en la novel·la.

Amb tot, cal assenyalar que Fin no és en realitat la primera novel·la que escriu, sinó la primera novel·la que és editada. Posteriorment, però, i gràcies a aquest èxit, també ha publicat Marcos Montes (2010) i Brañaganda (2011). També l'any 2011 l’autor rep el Premi Mandarache, atorgat per l’Ajuntament de Cartagena, per la seva novel·la Fin. El 2013 publica la seva darrera novel·la, El Edificio.

“Fin”, la pel·lícula

Pel·lícula d’intriga i aventures en ciència ficció, fou estrenada el novembre del 2012, dirigida per Jorge Torregrossa i protagonitzada per Maribel Verdú, Daniel Grao, Clara Lago, Blanca Romero, Antonio Garrido, Carmen Ruíz i Andrés Velencoso.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada