09 de desembre 2013

Acte de presentació del projecte "Biblioteques amb D.O."

Durant tot el mes de desembre la Biblioteca Municipal és la portaveu del projecte “Biblioteques amb DO”, que ha recorregut el país de punta a punta a través dels maridatges entre lletres i vins, entre biblioteques i cellers elaboradors de vins i caves.


BIBLIOTEQUES AMB D.O.

La biblioteca Ramon Bosch de Noya s’ha sumat al projecte "Biblioteques amb DO", una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que en el decurs de 2013 dedica la seva atenció a les denominacions d'origen vitícoles catalanes. L'objectiu és dinamitzar l'espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori i, com els bons vins, crear-se la seva pròpia denominació d'origen. Al llarg del 2013, el maridatge entre lletres i vins convoca 25 biblioteques públiques que s'han anat rellevant, mes a mes, com a aparadors de la seva denominació d'origen, amb l'organització d'activitats diverses: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, etc. Les activitats, a més, s'han acompanyat amb la producció d'una edició limitada de vi, com a símbol identificatiu del projecte. "Biblioteques amb DO" compta amb la col·laboració d'institucions de renom literari o vinícola com ara la Institució de les Lletres Catalanes, del Centre Quim Soler, de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i de VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

En el cas de Sant Sadurní el maridatge es durà a terme durant el mes de desembre amb Cava Jaume Giró i Giró, organitzant activitats de tot tipus al voltant del producte estrella, el cava, i del Cava Jaume Giró i Giró reserva elaboració artesana 2011.

A l'acte de presentació del projecte "Biblioteques amb D.O.", la regidora de cultura ha donat la benvinguda i ha donat pas al parlament de Ramon Giró. Després s'ha fet la presentació dels actes dins del marc de "Biblioteques amb DO", així com la presentació del fons de viticultura de la biblioteca, i tot plegat comptant amb l'actuació musical d'Albert Caire, pianista-compositor-productor. Al finalitzar, hi ha hagut copa de cava per a tots els assistents...

 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada