11 de desembre 2013

Xerrada "Bóta, garrafa i porró, la literatura popular i la terra, origen del nostre vi", a càrrec de Rosa Vendrell

Rosa Vendrell, dinamitzadora i periodista, ha dut a terme una xerrada lúdica per tocar, escoltar, mirar i tastar els productes relacionats amb la vinya i el vi amb els cinc sentits, apte per a tota la família: Literatura, dites populars i cançons de taverna.


Sota la influència romana "el cultiu de la vinya va tenir un gran desenvolupament al voltant de la via Augusta des del Pont del Diable fins a l'Arc de Berà”, ha dit Vendrell. Durant els segles XVIII i XIX van prendre gran embranzida convertint-se en el referent vinícola de Catalunya amb l'extensió de vinyes més gran, la major producció i la major projecció internacional. Actualment, ciutats com Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia compten amb moderns cellers i maquinària d’avantguarda. S'han convertit en capitals del vi i del cava.




 
Una sessió amb els cinc sentits

Rosa Vendrell és periodista i dinamitzadora d’enoturisme. “Fa dos anys que he descobert la vinya, les varietat de raïm, els detalls de l’elaboració del vi i el cava, la importància del paisatge i la biodiversitat que envolta les vinyes, l’agricultura ecològica, el conreu i la terra sana per a fer un bon vi. He llegit llibres centenaris que enalteixen la vinya i que parlen de la terra verge, de poemes per degustar una copa o de cançons sobre la fil·loxera”. Cançons i poemes que han posat la banda sonora a un acte agermanat pels aromes del bon caldo penedesenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada