16 de desembre 2013

CONFERÈNCIA DE L’ESCOLA DE VITICULTURA I ENOLOGIA MERCÈ ROSSELL I DOMÈNECH D’ESPIELLS




L’equip directiu de l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech ha desembarcat a la biblioteca per a explicar com han estat els primers 25 anys del centre, de la mà del seu director en Xavier Vidal. Seguidament, el cap d’estudis, en Benjamí Mercader, ha donat a conèixer quina és l’oferta formativa del centre, els cicles formatius de grau superior en vitivinicultura i en gestió comercial i màrqueting i els cicles formatius de grau mig en tècnic d’oli d’oliva i vins. El professor i tutor dels FCT Miquel Medall ha exposat la tasca feta des de l’escola en relació amb els alumnes que estan fent pràctiques en aquests moments i també les experiències dels exalumnes. 



El fons especial sobre viticultura i enologia de la biblioteca

Des de la biblioteca s'ha donat a conèixer als assistents el fons especial de viticultura i enologia, un fons documental format per més de 200 llibres i revistes que tracten de la vinya, el celler, el vi i el cava des de diferents punts de vista, tant tècnic com divulgatiu, literari, arquitectònic o científic. Un fons pensat tant per als alumnes estudiants de l’Escola de Viticultura, com per a elaboradors o aficionats a la vinya, el vi i el cava.
Aquest fons s’ha creat especialment per al projecte “Biblioteques amb DO” i seguirà creixent cada any per esdevenir un petit centre de documentació sobre el vi i el cava disponible per al públic.

Es pot consultar al catàleg per Internet:

 
Per acabar, Ramon Giró de les Caves Jaume Giró i Giró ha fet el tast comentat del producte estrella del projecte “Biblioteques amb DO” a Sant Sadurní, el cava Elaboració Artesana 2011.




L’Escola


L'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech va néixer l'any 1987 arran de la donació d'una finca per la família Geli-Chopitea, amb l'objectiu d'oferir al sector vitivinícola una formació professional de qualitat en aquest camp. La Diputació de Barcelona, a instàncies de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, es va fer càrrec de la finca i hi fa construir l'escola. Des de gener de 2007 l'escola és gestionada per l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada