L’equip
directiu de l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech ha desembarcat
a la biblioteca per a explicar com han estat els primers 25 anys del centre, de
la mà del seu director en Xavier Vidal. Seguidament, el cap d’estudis, en Benjamí Mercader, ha donat a conèixer
quina és l’oferta formativa del centre, els cicles formatius de grau superior
en vitivinicultura i en gestió comercial i màrqueting i els cicles formatius de
grau mig en tècnic d’oli d’oliva i vins. El professor i tutor dels FCT Miquel Medall ha exposat la tasca feta
des de l’escola en relació amb els alumnes que estan fent pràctiques en aquests
moments i també les experiències dels exalumnes.
El fons especial sobre viticultura i enologia de la
biblioteca
Des de la biblioteca s'ha donat a
conèixer als assistents el fons especial de viticultura i enologia, un fons
documental format per més de 200 llibres i revistes que tracten de la vinya, el
celler, el vi i el cava des de diferents punts de vista, tant tècnic com
divulgatiu, literari, arquitectònic o científic. Un fons pensat tant per als
alumnes estudiants de l’Escola de Viticultura, com per a elaboradors o aficionats
a la vinya, el vi i el cava.
Aquest fons s’ha creat especialment
per al projecte “Biblioteques amb DO” i seguirà creixent cada any per esdevenir un
petit centre de documentació sobre el vi i el cava disponible per al públic.
Es pot consultar al catàleg per
Internet:
Per acabar, Ramon
Giró de les Caves Jaume Giró i Giró ha fet el tast comentat del producte
estrella del projecte “Biblioteques amb DO” a Sant Sadurní, el cava Elaboració
Artesana 2011.
L’Escola
L’Escola
L'Escola de Viticultura i Enologia
Mercè Rossell i Domènech va néixer l'any 1987 arran de la donació d'una finca per la família Geli-Chopitea,
amb l'objectiu d'oferir al sector vitivinícola una formació professional de
qualitat en aquest camp. La Diputació de Barcelona, a instàncies de
l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, es va fer càrrec de la finca i hi fa construir l'escola. Des de gener de 2007 l'escola és gestionada per l'Institut
Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada