18 de desembre 2013

TALLER FAMILIAR “HISTÒRIA D’UNA TACA DE VI”

Dins del cicle "Biblioteques amb D.O.", hem pogut conèixer i realitzar el taller familiar “HISTÒRIA D’UNA TACA DE VI”, a càrrec de Marta R. Peribañez i Elisabet Rius i amb la col·laboració del Vinseum. Els participants han estat famílies amb infants de P3 a P5.
 
S'ha proposat als infants un taller de creació plàstica i sensorial on les taques de vi són les protagonistes d’un recorregut per l’espai de les Caves.
L'activitat ha anat dirigida a públic infantil i acompanyants, amb l'objectiu d’aproximar i relacionar el tema del vi i els sentits a través de la creació i el joc. Com? Mitjançant un passeig sensorial que ha anat construint un personatge (un titella) que ha permès moure's per diversos espais de les caves Jaume Giró i Giró i fer dels infants agents actius d'aquest context. 
Prèviament s'ha fet una primera exploració per tal de desenvolupar àmpliament l'actitud creadora, la percepció i la sensibilitat. Escoltar, olorar, tocar, mirar... són eines bàsiques per descobrir el món del vi. 


NENS I NENES QUE HAN PARTICIPAT AL TALLER:
la Vinyet, la Nora, la Foix, en Biel, l'Ona, la Maria, en Martí, la Carla, en Marçal
i la Naia.

Elisabet Rius i Marta R. Peribáñez són artistes plàstiques, artterapeutes i educadores en arts. Des que treballen juntes, han dut a terme diverses experiències d’activitats creatives a Vinseum, treball amb gent gran i creativitat, i també són l’esperit de les Matinals de dibuix domèstic: una iniciativa que crea situacions i espais de creació a través del joc, propostes obertes per donar cabuda a totes les veus que vulguin experimentar amb l’art (nens, joves, adults…).
La interrelació de llenguatges plàstics i artístics és marca de la casa. També l’actitud de mestres i aprenents que fan més riques totes les experiències.

Història d’una taca de vi

Totes les taques del vi del món neixen al Penedès.
Voleu descobrir quines formes tenen?
Una idea original d’Elisabet Rius i Marta R. Peribáñez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada