31 de març 2014

CONFERÈNCIA SOBRE L'ALCALDE FOLCH I EL SANT SADURNI DEL SEGLE XIX


Arrel de la publicació del llibre Metges, cirurgians i apotecaris d’Olesa de Montserrat, a càrrec d’Àngel Hernandez, divendres 21 l’historiador local Salvador Llorac i el mateix Àngel Hernandez van glossar la vida i l’obra de l’alcalde Joan Nepomucè Folch i, de pas, desvelaren algunes incògnites que queden pendents del segle dinou a Sant Sadurní.


L’alcalde Joan N. Folch és un gran desconegut dins la història de la nostra vila. Nascut el 1819 a Barcelona, va ser batlle de Sant Sadurní durant dos mesos el 1868 i va continuar com a regidor durant gairebé tot el 1869. Tal com esmenta l’historiador Salvador Llorac, Folch és un personatge intrigant, doctorat en farmàcia tot i que no va arribar a exercir mai com a tal. Catedràtic a Santiago i a Granada (per bé que no va ni tant sols trepitjar mai cap de les dues càtedres), subtinent de voluntaris dels batallons de milícies ciutadanes, cavaller de l’Ordre de Carles III i Isabel la Catòlica... i potser membre destacat de la maçoneria...
tot un personatge. Va acabar com a apotecari de la vila d’Olesa de Montserrat.



25 persones van poder escoltar aquesta interessant xerrada sobre la convulsa història sadurninenca que va des del Sexenni fins la Restauració i que es va allargar fins i tot a la Primera Guerra Mundial.



Al final de l'acte es va poder degustar com sempre una copa de cava de Jaume Giró i Giró, el celler col·laborador del Projecte Biblioteques amb D.O.

1 comentari:

  1. Bon dia, en relació al personatge, Joan Nepomucé Folch, i pel vostre interés, us comunico que he trobat en els escrits d'un apotecari andorrà del segle XIX, que mentre aquest apotecari andorrà estudiava farmàcia a Barcelona, va fer pràctiques a l'apotecaria (sic) de Joan Nepomucé Folc al carrer de Santa Bàrbara 28 de Barcelona del 1846 al 1850.
    Atentament, Jordi Guillamet (Andorra)
    jguillamet@andorra.ad

    ResponElimina