25 de juny 2014

Presentació del llibre de cuina de Paquita Gimeno “El que mengem a casa.com”


Julià Poveda, professor de llengua i literatura catalana al col·legi Sant Josep i company de l'autora de molts anys, ha presentat Paquita Gimeno i el seu llibre de receptes. 




Aquest llibre de cuina de 227 pàgines conté una selecció de 26 aperitius, 39 primers plats, 26 plats de peix, 20 de carn i 28 dolços i salats. Totes les receptes són fruit de la inventiva de l’autora, de consells de persones del seu entorn o modificacions de llibres i revistes que la Paquita ha fet seves per haver-les adaptat als gustos familiars i van acompanyades almenys d’una gran fotografia; i, si s’ha cregut oportú, una sèrie de fotografies més petites explicant la recepta pas a pas.

La família tant paterna com materna de l’autora són de La Jana, un poblet de la província de Castelló del que conserva molts bons records. El fet que algunes menges ja no es facin i corrin el risc de caure en l’oblit l’ha portat a incloure-les en aquest recull.

El llibre pretén ser clar i només té dos apartats: un amb els ingredients i l’altre amb la preparació, tot i que algunes receptes porten anotacions afegides, cosa que les fa més properes en utilitzar un llenguatge col·loquial. S’ha imprès en paper estucat brillant i enquadernació "wairo" per a ser més manejable.



Paquita Gimeno Segarra va néixer l'abril del 1949 a Sant Sadurní d'Anoia. Va fer els estudis d’Ensenyament Primari a l’escola del Carme i va seguir fins a obtenir el títol de Batxillerat l’any 1963. Tot seguit va començar els estudis per a ser mestra i, ben aviat, començà a donar classe en aquesta mateixa escola del Carme on havia anat des de petita. Va veure que aquesta feina li agradava i va seguir treballant-t’hi mentre estudiava a la Universitat de Barcelona, on va obtenir la llicenciatura d'història. Com a professora va canviar d'escola, però no de poble. Ha treballat al Col·legi Sant Josep gairebé tota la vida laboral donant classes d'història, geografia o art i gaudint molt amb la feina. La seva vida ha estat sempre vinculada a Sant Sadurní, on ha nascut, viscut i treballat. Ha publicat diversos articles sobre temes històrics locals.

L'afecció culinària la té de fa molt temps. Ara fa 5 anys va començar a treballar en el llibre de receptes de cuina que va veure la llum aquest passat Sant Jordi amb el títol: “Elquemengemacasa.com”. És un títol ben esclaridor i no té altra pretensió que temptar a qui s'interessi pels temes de cuina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada