19 de setembre 2014

CICLE 1714 A LA BIBLIOTECA

Un cop passades les Fires, la Biblioteca reprèn la seva programació cultural, on destaquem els actes de commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió amb el cicle “EL 1714 A LA BIBLIOTECA”:



EXPOSICIÓ DE LLIBRES, REVISTES, CONTES INFANTILS I NOVEL·LES SOBRE LA GUERRA DE SUCCESSIÓ A CATALUNYA

A la biblioteca us hem preparat una selecció de llibres d'història sobre el 1714 al nostre país, incloent també tota mena de documentació que podeu consultar i agafar en préstec. 




Així mateix aprofitem per recomanar-vos la guia que hem elaborat conjuntament les biblioteques del Penedès i Garraf


I us presentem totes la activitats que hem preparat: 

DIVENDRES 19 DE SETEMBRE A LES 18:00
EL 1714 A LA BIBLIOTECA
HORA DEL CONTE Bandolers i barretines: el 1714 al Penedès

A càrrec de Bernat Soler. Versió lliure de la llegenda popular d’en Morrut, el llegendari bandoler que visqué al Penedès durant la Guerra de Successió, recopilada per Bienve Moya al llibre “Llegendes del Penedès i les valls del Garraf”.

En Morrut, temut arreu del Penedès, n'està fins al capdamunt de francesos i castellans que el guanyen en maleses i mal humor en una guerra més llarga que un dia sense pa, i això no ho permetrà de cap de les maneres... Per a nens i nenes a partir de P4. No cal inscripció prèvia.



DIJOUS 25 DE SETEMBRE A LES 20:00
EL 1714 A LA BIBLIOTECA
 “1714, ÀLBUM IL·LUSTRAT”
AMB ELISENDA ROCA I IGNASI BLANCH

Espectacle basat en la dramatització de l’àlbum il·lustrat per Ignasi Blanch i amb textos en forma de gran poema èpic de Jordi Sierra i Fabra sobre el 1714. La periodista i directora teatral Elisenda Roca s’encarregarà de donar veu a la dramatització, recitant un poema patriòtic recordant aquella guerra i fent memòria del que som i Ignasi Blanch realitzarà il·lustracions en directe amb el seu estil tan salvatge i personal per traslladar la força de la paraula al lector. Una obra d’art, un poema èpic i un cant a la llibertat.





DIVENDRES 26 DE SETEMBRE A LES 18:00
EL 1714 A LA BIBLIOTECA
 TALLER “JUGUEM AL 1714 AMB XOCOLATA”

Al port de Barcelona durant aquells anys del segle XVIII arribaven en vaixell productes d’Amèrica, d’entre els quals la xocolata. Els nens i nenes faran, pas a pas, una activitat lliure i creativa amb xocolata desfeta. Per a nens i nenes d’entre P3 i P5. Inscripcions a partir del dimarts 16 de setembre al matí a la Biblioteca. Places limitades. A càrrec de la Teresa i l'Alonso .










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada