09 de setembre 2014

Ens fem la festa


"Ens fem la festa" és l'exposició de capgrossos, gegantons i bestiari fets per Patrícia Castellví, Consol Cuscó i Elba Fuguet al taller de Montse Mateu. Es pot visitar fins al 27 de setembre en l'horari habitual del centre (excepte els dies en què la biblioteca està tancada: 11, 12 i 13 de setembre). 

Trobareu l'exposició, organitzada per la biblioteca, a la sala d’adults de la mateixa.




ENS FEM LA FESTA

"Tot va començar l’any 2002, quan la Comissió de la Fil·loxera, arran del seu 25è Aniversari, va encarregar un taller de capgrossos dirigit per la Montse Mateu, d’on van sortir els capgrossos dels pagesos de la Fil·loxera Infantil, presentats durant la Festa d’aquell mateix any.
Al cap d’onze anys, tres membres d’aquell taller, motivades per la cultura popular, la tradició i la festa, vam proposar a la Montse de fer un taller l’estiu del 2013 per crear noves peces.
Com que ens ho vam passar molt bé, aquest estiu hem volgut repetir-lo.
En aquest taller cadascú escull el personatge o la figura que vol crear.
El procés de construcció es basa en modelar una escultura de fang; sobre aquesta escultura fer un motlle d’escaiola, i a partir del motlle fer la peça en paper de falla o fibra de vidre. Un cop obtinguda la figura, es pinta i cadascú li dóna el seu toc personal.
Ens fa il·lusió mostrar les nostres peces públicament i l’Ajuntament ens ha cedit la Biblioteca Ramon Bosch de Noya com a punt d'exposició.
Us presentem els treballs que hem fet aquests dos últims anys.
Aquest any, a part de les peces personals i amb motiu de l’exposició, també hem fet conjuntament el capgròs del Boti Boti, que com sabeu és la mascota de la nostra Biblioteca.
Com que ens agrada la festa, les tradicions i la cultura popular, molts dels nostres elements hi estan basats. El que ens faria felices és crear un grup de nens i nenes perquè aquests elements i els altres que ja existeixen al poble no es quedessin tancats a casa o en un magatzem, sinó que durant les festes sortissin a ballar al carrer acompanyant els gegants.
Esperem que us agradi la nostra feina i que gaudiu d’aquesta exposició."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada