26 de març 2015

Presentació de "501 cançons catalanes que has d'escoltar abans de morir" i "vinos imbatibles: 150 vinos entre 4 y 10 €"

Divendres 27 de març, a la biblioteca, hi ha hagut una doble presentació de llibres coorganitzada amb el festival Decantaun és una selecció de 501 cançons i l’altre és una selecció de 150 vins. Els seus dos autors ens n’han explicat tots els secrets.




Un llibre que recull 501 cançons catalanes, 501 petits homenatges. Les cançons d’ahir i d’avui magníficament seleccionades i comentades amb tot luxe de detalls i anècdotes sorprenents pel periodista musical Jordi Bianciotto... i acompanyades de declaracions inèdites dels mateixos artistes: què, com, quan i per què. Cançons de tots els temps i de tots els gèneres, que parlen de nosaltres, de la nostra llengua, de la nostra música i del nostre país, i que ens evoquen milers de records amb cada estrofa i amb cada tornada.
Jordi Bianciotto és periodista especialitzat en música amb més de dues dècades de trajectòria al llarg de les quals ha seguit de molt a prop l’evolució de l’escena catalana en les seves diverses expressions, de la cançó d’autor al pop i el rock passant per la música d’arrel i l’experimentació. És autor de biografies de figures internacionals com ara Pink Floyd, Jimi Hendrix, Nirvana, Björk, PJ Harvey i Deep Purple, i d’una enciclopèdia del rock en tres parts, així com del volum El fenomen Springsteen. Parlen els fans catalans (Ara Llibres, 2008), escrit amb Mar Cortès i Josep Antoni Vilar. 
Un recull dels 150 millors vins espanyols per la seva relació preu-plaer, de mà del prestigiós sommelier David Seijas. Després de les quatre edicions de la seva guia anual amb recomanacions de vins, David Seijas proposa la seva nova selecció personal dels 150 millors vins espanyols. La imbatible relació entre el seu preu ajustat i el gran plaer que proporcionen fa aquests vins molt atractius per a tots els públics, a prova de recessió.
David Seijas va formar part de l’equip de sommeliers del prestigiós restaurant El Bulli i treballa actualment a El Bulli Foundation. L’any 2006 va ser proclamat “Nariz de Oro” i va treballar durant quatre temporades al restaurant regentat per Ferran Adrià, on va tornar després de completar la seva formació com a cap de sommeliers a l’Hotel Arts de Barcelona. Ha estat guardonat amb el “Premi Internacional de Literatura Gastronòmica 2010” pel seu llibre 111 vins per al 2011, així com el “Premi Nacional de Gastronomia 2010” (Premi extraordinari, compartit amb Ferran Centelles) de la Reial Acadèmia Espanyola de Gastronomia.
Aquesta activitat ha comptat amb la presència del Cava El Xamfrà.


El DECANTA és el festival de música, vins i caves d’autor, que aquest any ha tingut lloc del 26 al 29 de març a Sant Sadurní. Els plats forts d’aquesta segona edició han estat tres concerts. En ells s'ha vinculat la música d’un artista amb els vins o caves d’un celler del Penedès, tenint paral·lelismes tant a nivell sensorial com de concepte. 

El festival també consta d'altres activitats, com ara la "Taverna musical" (un tast musical on es relacionen diferents vins amb diferents músiques) o la projecció d'un documental on també es barregen les dues temàtiques. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada