25 de març 2015

"Verba non facta", 99 contes intangibles de David Vila



Verba, non facta
Històries de l’absurd, l’amor i la revolta


Verba, non facta és el títol del darrer llibre de l’escriptor sabadellenc David Vila i Ros, un recull de 99 contes que ens parlen del món que ens envolta i del nostre paper a l’hora de canviar-lo. Enric Larreula, parlant d’aquests contes, diu que són per llegir-los i rellegir-los a poc a poc, perquè en la brevetat de la seva estructura s’hi amaga una idea densa i contundent, potser irònica, potser absurda, potser poètica, potser filosòfica, i sempre intel·ligent, que cal copsar i assaborir lentament, tal com s’assaboreixen les coses exquisides i difícils de trobar.
Amb aquest muntatge, una lectura dramatitzada de textos de "Verba, non facta" amb tocs musicals, ens hem endinsat en un univers on la línia que separa la realitat i l’onirisme és més fina del que ens pensem. I és que, a voltes, les paraules compten més que no pas els fets.

Han llegit:
Neus Arnan, Florenci Aymerich, Josep Julien i David Vila i Ros, amb l’acompanyament de Maria Rovira a la flauta.

David Vila i Ros és dinamitzador lingüístic i escriptor. Ha publicat diversos llibres, els darrers dels quals són l’assaig "I si parlem amb el veí del segon? La independència explicada als indecisos" i el recull de contes "Verba, non facta". És autor dels blogs Malgrat la boira i Ni ase ni bèstia i imparteix tallers i conferències per fomentar l’ús social del català. És membre de Tallers per la Llengua, Òmnium Cultural Sabadell i la companyia T.I.C. Escènic.

Neus Arnan (Can Benet, Sant Sadurní d’Anoia) és fotògrafa, dinamitzadora lingüística i llicenciada en Humanitats en l’especialitat de literatura. Ha participat en diversos llibres col·lectius i les seves fotografies han il·lustrat el blog literari Ni ase ni bèstia. És
membre de l’entitat Tallers per la Llengua i actualment dinamitza casals d’avis al Penedès i aprofita per explicar-los contes de "Verba, non facta".

Florenci Aymerich és mestre de Primària jubilat. Ha fet d'actor i director del grup de teatre El Fanal de Sant Quintí de Mediona, ha participat en la roda de teatre de l'Alt Penedès i també en alguns muntatges teatrals a nivell comarcal. D'altra banda, és membre de lacoral Tersícore. Ha col·laborat, posant veu, en narracions curtes a Ona Bitlles. 

Maria Rovira té el títol superior d’interpretació de flauta de bec i una àmplia formació musical i en arts escèniques. És professora de música, ha fet concerts de música de cambra i ha participat en muntatges de les companyies teatrals Trovalleros, Rosa Fité, El Confit i T.I.C. Escènic.

També ha llegit: 
l’actor torrelavitenc Josep Julien. Llicenciat en interpretació per l’Institut del Teatre. Ha treballat com a actor en sèries televisives com ara Sitges, Secrets de Família, Lluna de mel, La Riera, El Cor de la ciutat, Ell i ella, Cuéntame o Amar es para siempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada