09 d’abril 2016

Secció de documentals

El fons de la biblioteca és molt ampli i de vegades no queda prou visible. Per això, ens hem proposat anar destacant parts del fons per donar-les a conèixer. Avui comencem per la secció de Documentals.

Destaquem un documental de José Manuel Novoa de 85 minuts de durada, al costat d'alguns altres.... És l'últim que hem adquirit per al nostre fons de documentals...

"Chavín de Huántar, el teatro del más allá".La sinopsi és la següent: El centre cerimonial de Chavín d'Huántar apareix al Perú fa uns 3300 anys. Uns sacerdots s'erigeixen en governants teocràtics. Allà representaven el teatre del més enllà: posaven en escena una complexa litúrgia, reforçant el seu poder davant els pelegrins que acudien a la recerca de respostes. Aquí es va consolidar la desigualtat i el desequilibri social gràcies al qual aquesta casta de sacerdots es va col·locar al cim de la piràmide social, mantenint la seva autoritat durant 800 anys sense necessitat de cap exèrcit.

La visió d'aquest documental no està recomanada per a menors de 12 anys. Es pot visionar en castellà i anglès i té subtítols en castellà. 

A banda d'aquest documental, d'altres que també us recomanem són: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada