26 de març 2020

Mor Albert Uderzo, el creador d’Astèrix i Obèlix

El dibuixant Albert Uderzo, que va donar vida a dos dels personatges més estimats de la història del còmic, va morir dimarts al 92 anys. 
Nascut el 1927 a la localitat francesa de Fismes, Uderzo és un dels màxims exponents del còmic francobelga.
Uderzo va crear Astèrix l'any 1959 amb el guionista René Goscinny. Va ser per la revista de còmic Pilote, de la qual eren director artístic i editor. Astèrix ja va aparèixer al primer número i aviat es va convertir en tot un fenomen. L'any 1961 van publicar el primer volum, Astèrix el gal, i des d'aleshores han venut més de 350 milions d'exemplars de les seves aventures arreu del món, traduïdes a 107 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà i el grec antic.
Uderzo i Goscinny van fer 24 àlbums junts, i després de la mort del guionista, el dibuixant va continuar fins a arribar al número 34. L'any 2013, Didier Conrad i Jean-Yves Ferri van prendre-li el relleu i, sota la supervisió d'Uderzo, van passar a dibuixar l'Astèrix. De fet, l'última aventura, La filla de Vercingetòrix, es va publicar l'any passat.Enllaços de còmics electrònics eBiblio Catalunya: 

Astèrix el gal

Astèrix, la rosa i l'espasa


Editorial:Bruño


Podreu trobar més còmics i pel.lícules al següent enllaç:

eBiblio CatalunyaCap comentari:

Publica un comentari