21 d’abril 2020

Recomanacions amb IN-EDIT TV, la plataforma de visionat online de documentals musicals



La Xarxa de Biblioteques Municipals us ofereix el servei gratuït de visionant de documentals musicals mitjançant l’accés a IN-EDIT TV,  la plataforma de visionat online del Festival IN-EDIT, exhibint el més destacat del documental musical des de l'any 2003. Hi trobareu una àmplia representació de títols de passades edicions del festival i també novetats exclusives.
Una part dels vídeos estan exclosos d’aquest servei al ser de pagament. Els títols s’identifiquen perquè porten una icona amb preu.

Per al visionat complet dels documentals del catàleg de la plataforma t'has de validar amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals a partir del número de carnet de biblioteca i el PIN*. Recordeu que inicialment el PIN és la data de naixement (ddmmaaaa)

Per aquests dies de confinament us recomanem dos documentals que tenen el món de la moda i la música  com a protagonistes.
..................................................................................................................................................


Antonio Lopez 1970: Sex, Fashion & Disco
James Crump
United States, 2017 | 90'


Algunes coses només passaven en els 70. Per exemple, que un fill d'immigrants porto-riquenys rivalitzes amb Yves Saint Laurent i Andy Warhol pel tron ​​mundial del glamur a força de talent. Grace Coddington, Jessica Lange i Pat Cleveland entre d'altres recorden l'il·lustrador.

Sobre el paper, les Antonio Girls, les dones que dibuixava Antonio Lopez, semblaven indòmites. En carn i ossos, eren encara millor. L'il·lustrador va impulsar les carreres de Jerry Hall, que va ser la seva parella quan tenia 17 anys, Grace Jones, Pat Cleveland, Jessica Lange entre d'altres, encarnacions del seu univers.

Lopez va posar tantes ganes en el seu treball com en la seva vida i va ser una d'aquelles persones que sempre està on toca. A la font Bethesda de Central Park quan aquí es concentrava el més florit de Manhattan, al Max 's Kansas City, on la seva tribu rivalitzava amb la d'Andy Warhol, i a La Coupoule de París, quan Yves Saint Laurent i Karl Lagerfeld es disputaven el tron de la ciutat i els afectes d'aquell magnètic nuyorican.

..................................................................................................................................................................

Westwood: Punk, Icon, Activist
Lorna Tucker
United Kingdom, 2017 | 83'


Picabaralles familiars, confessions empresarials i res de falsa modèstia: poques pel·lícules retraten la indústria amb tanta sinceritat com aquesta, dedicada a la baronessa irreverent de la moda britànica.

Hi ha dissenyadors, com Karl Lagerfeld, que saluden al final de les desfilades amb la pompa pròpia del moment. D'altres, com Raf Simons, semblen patir cada un dels tres segons que passen sobre la passarel·la. I després hi ha Vivienne Westwood, que de vegades apareix en llitera d'hospital, altres desplegant una pancarta de protesta pel canvi climàtic, o surt de la mà de Pamela Anderson, o amb Tracey Emin o ballant amb els seus models. Perquè la dissenyadora ho ha fet tot a la seva manera des que va començar com botiguera del punk.
I va ser també la primera a donar la veu d'alarma quan aquell moviment es va convertir en "una cosa que no atacava a  l'Establishment sinó que era part de la distracció". Ara explica la seva trajectòria en un documental en què no perd oportunitat d'escorxar al seu ex, Malcolm McLaren, i de comptar diverses veritats incòmodes.

....................................................................................................................................................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada