27 de maig 2020

Exposició "Imperfeccions" fotografia de Jaume Felipe


Us volem donar a conèixer les exposicions que tenim programades per quan obrim la biblioteca. En aquest cas és una exposició de fotografia. Esperem que d’aquesta forma tingueu un petit tast d’art per passar aquest dies....

Exposició Imperfeccions, de Jaume Felipe


Amb l’arribada de la fotografia digital i les xarxes socials que exploten l’ús de la imatge, les imperfeccions han desaparegut de les fotografies. Gràcies als programes d’edició és fàcil eliminar taques, desenfocs no volguts, i elements que ens destorben, a més de corregir els colors, la lluminositat, o el contrast. Manipular les imatges és pràcticament obligatori si volem mostrar-nos al món; acceptem que el món és imperfecte, però no acceptem que la imatge d’aquest món no ho sigui.

Imperfeccions és una exposició de fotos imperfectes fetes per mitjans analògics, tradicionals, en blanc i negre. En elles trobareu taques, pols, ratlles i artefactes diversos que han sorgit durant el procés de presa, revelat i positivat. Són errors no volguts, provocats per l’atzar, i no corregits després; alguns són molt evidents, d’altres pràcticament no es veuen, però el joc no és tant trobar-los com comprovar fins a quin punt ens destorben de la visió d’allò fotografiat. El que reflecteixen sempre és perfecte, el suport en què ho veiem no ho és. El repte és, doncs, anar més enllà de la representació per fixar-nos en el continent, un exercici fàcil en apariència, però que a la pràctica demostra ser molt complicat.

Imperfeccions es va inaugurar el 8 de novembre de 2019 als espais Satan, HD+ Riudebitlles i Cal Xerta de Sant Pere de Riudebitlles i arribarà properament a la biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní.

Compte d’Instagram: @jfelipefoto

 

Cap comentari:

Publica un comentari