19 de novembre 2020

Primera trobada del nou Club de Lectura Juvenil



Aquest dimarts 17 de novembre hem engegat el Club de lectura juvenil virtualment... i ha sigut tot un èxit!!! A través de les nostres pantalles hem comentat la lectura del mes: “Kambirí”de Lluís Prats (Premi Ramon Muntaner 2019). Els membres del club l’han llegit ben ràpidament (n’hi ha que fins i tot l’ha devorat en un dia) i l’han gaudit molt. Tots hem estat d’acord en que aquesta història basada en fets reals és d’allò més emotiva! Llegir-lo ens ha fet veure el món amb uns altres ulls, i valorar més el que tenim. Un dels lectors del club fins i tot ha sortit de la seva zona de confort (és a dir, que mai abans havia llegit un llibre així).

Durant la sessió hem aprofitat per recomanar-nos altres lectures que ens havien encantat, des de col·leccions fantàstiques com Percy Jackson i Harry Potter, fins a d’altres de més realistes i amb valors preciosos com Cor de mandarina o Wonder. També hem compartit manies lectores, com ara doblegar les pàgines dels llibres (un minoria, per sort hehe), marcar els llibres (amb llapis!), o negar-nos a prestar els nostres llibres (perquè sovint... no ens els tornen!). Sort que tenim la biblioteca, i podem animar als nostres amics a demanar-los aquí. Fins i tot algú (que romandrà en l’anonimat) ha confessat haver llegit més d’un cop al vàter!!!



                                                       




Bromes apart, han sorgit debats molt interessants... Hem coincidit en que és súper important anar rellegint els llibres mentre creixem (perquè sempre hi descobrim coses noves) o que cal reivindicar la lectura per plaer! Llegim perquè gaudim, perquè viatgem a altres mons, perquè ens emocionem... Ens ho passem tan bé que a vegades sens escapa el riure mentre llegim en públic (i la gent ens mira estranyada!), però no ens importa, perquè són ells els que s’estan perdent aventures increïbles!

De fet, la majoria de vegades que ens imposen llegir un llibre... li acabem agafant mania (sobretot si no ens guien durant la lectura). És per això que entre tots hem escollit quin serà el proper títol que comentarem. El 15 de desembre a les 18h parlarem de “Artemis Fowl” d’Eoin Colfer, el primer llibre d’una saga plena de fantasia i humor amb fans arreu del món. Ens hi voleu acompanyat? Sereu molt benvinguts! Mentrestant... ens llegim!

                                                                                                                       

                                                                                                                                            Mixa 

YouTube - Paraula de Mixa: https://www.youtube.com/channel/UC_opHfrTOmlDBh98cdRIgeA?view_as=subscriber

 Twitter (@Mixa_QL): https://twitter.com/Mixa_QL?lang=es

 Instagram (@mixa_ql): https://www.instagram.com/mixa_ql/


L'obra. 



Kambirí és una nena que ha nascut a un poble al cor de l’Africa. Arriba a les costes de la illa de Lampedusa desprès d’haver    perdut la seva mare al mediterrani, en un últim viatge cap a un esperat paradís. Allà el Niccoló i la Chiara seran la seva nova família, conscients de què, com diu el Talmud “ Qui salva una persona, salva un món”.

 L'autor




En Lluis Prats Martinez és un escriptor  i professor català  nascut a Terrassa al 1966. Ha escrit assaig, llibres d'art, novel·la històrica, i més d'una dotzena de novel·les infantils i juvenils entre les quals destaquem  Hachiko: el gos que esperava

En el 2019 va rebre el premi Cifrè de Colonya per Com caçar un alienígena i el premi Folch i Torres per Estimat monstre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada