Us presentem les activitats de la setena
edició del Cicle Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques
de la Generalitat de Catalunya que dedica la seva atenció a les denominacions
d'origen vitícoles catalanes, establint un maridatge de col·laboració entre la
biblioteca de la Denominació d’Origen i un celler del territori. Enguany el maridatge es durà a terme durant
el mes d’octubre amb CAVA FONPINET, organitzant activitats de tot tipus al
voltant del seu Cava Brut Nature Rosat
Pinot Noir Reserva Ecològic. Per a l’ocasió també s’ha editat una placa de
cava commemorativa.
Dimecres
2/10 a les 19:30
A la sala d’actes de la biblioteca
Acte
obertura del cicle i lliurament del 5è Premi Celler de Lletres 2019
Inauguració
de l’exposició “Vitis” aquarel·les d’Assun Savall
Diumenge
06/10 a les 12:00
Al pati de la biblioteca
BIBLIOTEQUES
AMB DO DURANT EL CAVATAST
Maridatge
literari amb la col·lecció Envinats de Vibop edicions,
plaquettes que vinculen vi i cultura.
Amb el dissenyador gràfic Enric Satué, autor de Vins, vinets i vinasses, la historiadora Cristina Armengol, autora de A la taula amb Eiximenis. Com beure i menjar a l'Edat Mitjana, i l'editora Montserrat Serra.
Amb el dissenyador gràfic Enric Satué, autor de Vins, vinets i vinasses, la historiadora Cristina Armengol, autora de A la taula amb Eiximenis. Com beure i menjar a l'Edat Mitjana, i l'editora Montserrat Serra.
Dimecres
9/10 a les 17:30
A les caves Fonpinet (carrer Joan Maragall,
14)
Hora
del conte “Contes amb pa, vi i sucre” a càrrec de Jeep Gasulla
Per a famílies amb infants a partir de P4.
Sense inscripció prèvia
Dijous
10/10 a les 19:30
A la sala d’actes de la biblioteca
Enigmes
i jocs de paraules “Tastavins i tastamots” de Miquel Sesé. Aproximació
a l'apassionant món del vi, combinant-lo amb tot un reguitzell de jocs de
paraules. Entre tast i tast, entre explicació i explicació, els assistents
jugaran amb enigmes de paraules relacionats amb els vins.
Divendres
11/10 de 17:00 a 21:00
A les caves Fonpinet (c/ Grècia, 4 – Polígon
Can Ferrer)
Clubs
de Lectura Segona Fermentació i Celler de Lletres
Visita de les caves i comentari de la novel·la
“Terra aspriva” guanyadora del 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres, amb
l’autor, l’escriptor Sebastià Bennasar
Dimecres
16/10 a les 19:30
A la sala d’actes de la biblioteca
“De
vins i de mots” Recital de contes i conversa sobre
l’origen de les paraules i les expressions del món vinícola. A càrrec
de David Vila i Ros, escriptor, rapsode, professor i dinamitzador
lingüístic
Dissabte
19/10 a les 09:30
Sortida des de la biblioteca
Caminada
Familiar a la vinya. Aprendrem què és una vinya, què hi
podem trobar, els aromes, els sabors, els sorolls tot jugant i experimentant.
Per a famílies amb infants de 4 a 7 anys. Cal portar esmorzar i aigua. Cal
inscripció prèvia a partir del 8 d’octubre al web
www.santsadurni.cat/activitatsinfantils
Dimecres
23/10 a les 17:30
A la sala d’actes de la biblioteca
Bibliolab
infantil “L’any de la vinya”
Taller de manualitats sobre el cicle de la
vinya i les feines que s’hi fan. Per a nens i nenes de 8 a 12 anys. Cal
inscripció prèvia a partir del 15 d’octubre al web
www.santsadurni.cat/activitatsinfantils2
Divendres
25/10 a les 11:30
A la sala d’actes de la biblioteca
Sessió
de Tast Comentat amb Cava Fonpinet
Amb professors i alumnes de l’Escola
d’Enologia Mercè Rosell i Domènech
d’Espiells
Divendres
25/10 a les 19:30
A la sala d’actes de la biblioteca
Xerrada
“El vi de la música” a càrrec de David
Puertas
Una xerrada-tast-audició sobre el paper del vi
i del cava dins la història de la música clàssica
Dissabte
26/10 a les 23:30
A la biblioteca
Concert
de Cloenda “Cava Sound” amb DJ Pam Pool
Electropop, hits en català, oldies, dance i
patxanga music...
EXPOSICIONS
Al
claustre “Vitis” aquarel·les d’Assun Savall
A
les vitrines d’art “Un tast de Fonpinet”
BRUT NATURE ROSAT PINOT NOIR RESERVA ECOLÒGIC
Denominació d’origen: Cava
Certificació: Ccpae
Varietat: Pinot Noir
Collita: 2016
Criança: A partir de 24 mesos en ampolla a la
cava
Alcohol: 11,5% vol
Contingut en sucre: Sense sucre
afegit
Temperatura de consum recomanat: 6-7ºC
Fase
visual: cava de color rosat pàl·lid i de baixa intensitat recordant al salmó. Bona formació d’escuma i de mitja
permanència. Rosari fi però constant i corona discreta i persistent.
Fase
olfactiva: Nas molt intens amb records a la fruita vermella com la cirera i
l’arboç. Alta multiplicació de CO2. Molt bona quantitat i qualitat.
Fase
gustativa: En boca es mostra untuós, llarg i de molt bona estructura.
Post
gust molt destacat, net, equilibrat i franc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada