24 de setembre 2019

Octubre a la biblioteca: 7ena edició del Cicle Biblioteques amb DO




Us presentem les activitats de la setena edició del Cicle Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que dedica la seva atenció a les denominacions d'origen vitícoles catalanes, establint un maridatge de col·laboració entre la biblioteca de la Denominació d’Origen i un celler del territori.  Enguany el maridatge es durà a terme durant el mes d’octubre amb CAVA FONPINET, organitzant activitats de tot tipus al voltant del seu Cava Brut Nature Rosat Pinot Noir Reserva Ecològic. Per a l’ocasió també s’ha editat una placa de cava commemorativa.

Dimecres 2/10 a les 19:30
A la sala d’actes de la biblioteca
Acte obertura del cicle i lliurament del 5è Premi Celler de Lletres 2019
Inauguració de l’exposició “Vitis” aquarel·les d’Assun Savall

Diumenge 06/10 a les 12:00 
Al pati de la biblioteca
BIBLIOTEQUES AMB DO DURANT EL CAVATAST
Maridatge literari  amb la col·lecció Envinats de Vibop edicions, plaquettes que vinculen vi i cultura.
Amb el dissenyador gràfic Enric Satué, autor de Vins, vinets i vinasses, la historiadora Cristina Armengol, autora de A la taula amb Eiximenis. Com beure i menjar a l'Edat Mitjana, i l'editora Montserrat Serra.

Dimecres 9/10 a les 17:30
A les caves Fonpinet (carrer Joan Maragall, 14)
Hora del conte “Contes amb pa, vi i sucre” a càrrec de Jeep Gasulla
Per a famílies amb infants a partir de P4. Sense inscripció prèvia

Dijous 10/10 a les 19:30
A la sala d’actes de la biblioteca
Enigmes i jocs de paraules “Tastavins i tastamots” de Miquel Sesé. Aproximació a l'apassionant món del vi, combinant-lo amb tot un reguitzell de jocs de paraules. Entre tast i tast, entre explicació i explicació, els assistents jugaran amb enigmes de paraules relacionats amb els vins.

Divendres 11/10 de 17:00 a 21:00
A les caves Fonpinet (c/ Grècia, 4 – Polígon Can Ferrer)
Clubs de Lectura Segona Fermentació i Celler de Lletres
Visita de les caves i comentari de la novel·la “Terra aspriva” guanyadora del 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres, amb l’autor, l’escriptor Sebastià Bennasar

Dimecres 16/10 a les 19:30
A la sala d’actes de la biblioteca
“De vins i de mots” Recital de contes i conversa sobre l’origen de les paraules i les expressions del món vinícola. A càrrec de David Vila i Ros, escriptor, rapsode, professor i dinamitzador lingüístic

Dissabte 19/10 a les 09:30
Sortida des de la biblioteca
Caminada Familiar a la vinya. Aprendrem què és una vinya, què hi podem trobar, els aromes, els sabors, els sorolls tot jugant i experimentant. Per a famílies amb infants de 4 a 7 anys. Cal portar esmorzar i aigua. Cal inscripció prèvia a partir del 8 d’octubre al web www.santsadurni.cat/activitatsinfantils

Dimecres 23/10 a les 17:30
A la sala d’actes de la biblioteca
Bibliolab infantil “L’any de la vinya”
Taller de manualitats sobre el cicle de la vinya i les feines que s’hi fan. Per a nens i nenes de 8 a 12 anys. Cal inscripció prèvia a partir del 15 d’octubre al web www.santsadurni.cat/activitatsinfantils2

Divendres 25/10 a les 11:30
A la sala d’actes de la biblioteca
Sessió de Tast Comentat amb Cava Fonpinet
Amb professors i alumnes de l’Escola d’Enologia Mercè Rosell  i Domènech d’Espiells

Divendres 25/10 a les 19:30
A la sala d’actes de la biblioteca
Xerrada “El vi de la música”  a càrrec de David Puertas
Una xerrada-tast-audició sobre el paper del vi i del cava dins la història de la música clàssica

Dissabte 26/10 a les 23:30
A la biblioteca
Concert de Cloenda “Cava Sound” amb DJ Pam Pool
Electropop, hits en català, oldies, dance i patxanga music...

EXPOSICIONS
Al claustre “Vitis” aquarel·les d’Assun Savall
A les vitrines d’art “Un tast de Fonpinet”





BRUT NATURE ROSAT PINOT NOIR RESERVA ECOLÒGIC


Denominació d’origen: Cava
Certificació: Ccpae
Varietat: Pinot Noir
Collita: 2016
Criança: A partir de 24 mesos en ampolla a la cava
Alcohol: 11,5% vol
Contingut en sucre: Sense sucre afegit
Temperatura de consum recomanat: 6-7ºC
Fase visual: cava de color rosat pàl·lid i de baixa intensitat recordant al  salmó. Bona formació d’escuma i de mitja permanència. Rosari fi però constant i corona discreta i persistent.
Fase olfactiva: Nas molt intens amb records a la fruita vermella com la cirera i l’arboç. Alta multiplicació de CO2. Molt bona quantitat i qualitat.
Fase gustativa: En boca es mostra untuós, llarg i de molt bona estructura.
Post gust molt destacat, net, equilibrat i franc.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada