08 de gener 2021

Exposició "Aquarel·les i cianotípies" de Gabriel Serra i Llimona tot el mes de gener a la biblioteca

Càmera llapis i pinzell, dos oficis que demanen tècnica i creativitat, més vocació i temps. El resultat és aquí, desitjant la vostra mirada i perquè no, la vostra opinió. Jo em quedo amb les meravelloses hores que hi he dedicat, entre Menorca i el Penedès.

       

GABRIEL SERRA LLIMONA 

fotògraf i exprofessor de l'Escola Massana que viu actualment a Les Parellades (El Pla del Penedès)

 

La Cianotipia és un procediment d'impressió de fotografies que dóna una impressió en color cian. Aquest procediment va ser popular en els cercles d'enginyers fins al segle xx. Es fa amb dos productes químics: nitrat fèrric amònic verd i ferricianur potàssic. Per barrejar això s’ha de tirar aigua destil·lada en dos bols, després s’ha de tirar cada producte químic a cada bol. S’ha de fer a les fosques perquè sinó quedaria  revelat. Després s’ha de barrejar els dos bols en un de gran. Escampem sobre una tela o un paper i després ho posem a dins una caixa fosca fins que ho necessitem. Per revelar s’ha de posar a sobre la roba o paper pintat amb la barreja la figura que vulguis i ho deixes al sol fins que vegis que el color puja. Quan ho treguis veuràs que la forma que has posat a sobre s’haurà marcat. Per fixar-ho s’ha de rentar amb aigua i una mica d’aigua oxigenada o vinagre.

Tipus d'imatge: 

Directe: qualsevol objecte col·locat directament sobre la superfície emulsionada i exposar-la al sol, després, amb el bany d'aigua apareixerà la imatge en negatiu.

Amb un negatiu: obtenir un negatiu en blanc i negre amb pel·lícula de radiografies amb la caixa fosca (estenopeica), preferiblement a l'exterior i al sol, una vegada revelat, rentat i sec, es col·loca sobre la superfície emulsionada i premsat amb un vidre. S'exposa uns minuts al sol i amb un raig d'aigua a sota mateix de l'aixeta anirà sortint la imatge en positiu i en tons blau cian.  

Del 8 al 30 de gener del 2021


A les vitrines d’art

“Rock Català, records” de Sílvia Mañé Vallés i Joan Navarro

Recull de discografia de Sau, Pets i Lax'n'busto, amb entrades i records.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada