24 de febrer 2021

Concurs literari infantil 2021 - "Una aventura per la prehistòria: com era el Penedès fa 16 milions d’anys"


Ja hem donat el tret de sortida del certamen en què participen els/les alumnes de 4t de primària! És un certamen literari anual organitzat per la Biblioteca des del 1998. 

Enguany el lema del concurs és “Una aventura per la prehistòria: com era el Penedès fa 16 milions d’anys”... 

I és que fa molts anys, el sadurninenc Toni Adell va fer un gran descobriment a la muntanya de Subirats. En Toni passejant pel bosc va trobar alguns ossos fossilitzats; aquesta troballa es va disposar al Museu de Geologia de Barcelona. Després d'un estudi minuciós per part dels paleontòlegs, es van identificar les restes com a part del crani d’un animal molt corpulent similar a un senglar que va viure fa uns 16 milions d'anys. Al llarg dels anys, en aquest indret s'hi han fet diverses excavacions i actualment s’hi pot visitar el jaciment paleontològic dels Casots (Subirats). És un lloc de referència europeu per l'estudi del Miocè inferior. 

Els alumnes de 4t d'Educació Primària enguany s'han d'imaginar que viatgen cap el passat prehistòric del jaciment dels Casots, on el Toni Adell va trobar les restes, i escriure un conte explicant una gran aventura. Els nens i nenes en el seu relat han de descriure les seves vivències, el paisatge que hi havia en aquell moment, quins animals habitaven els boscos, de quines plantes s'alimentaven, quina vegetació i quins rius o llacs hi havia... 



El lliurament de premis està previst entre els dies 26 i 28 de maig. Enguany a causa de la situació de pandèmia de la Covid-19 pot ser que celebrem un acte presencial o virtual, depenent de la situació. 

Hi haurà un premi per a la millor redacció de cada classe participant, 11 en total.

Agraïm molt als infants que estan escrivint els relats, per la seva participació, i també al jurat del concurs: 

- un mestre representant de cada escola,

- els representants de les regidories de Normalització i Educació, 

- la regidora de Cultura

- i (enguany com a jurat expert) el sadurninenc Toni Adell i Grau, aficionat a la paleontologia i descobridor del jaciment dels Casots

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada