19 de febrer 2021

Crònica de la quarta trobada del Club de Lectura Juvenil del 18/02/2021

 

Quines són les vostres manies lectores? Avui al Club de Lectura Juvenil n’hem compartit unes quantes. Tot ha començat quan parlàvem de la fantàstica portada de la lectura del mes (la qual ens ha agradat força, tot i que els primers capítols són una mica lents i confusos): “La veu de les ombres” de Frances Hardinge, il·lustrada per Aitch. Ens encanten les portades que inclouen pistes sobre la trama, com petits trencaclosques!



Frances Hardinge és una espcriptora infantil britànica. Ha guanyat diversos premis com el Branford Boase Award o Costa Book Award. La veu de les ombres (l’obra que hem llegit) ha guanyat el premi Alba 2020 a la millor novel·la fantàstica per a joves traduïda al català .

 

Sí, tal i com deia un dels nostres membres, és cert que els llibres no s’han de jutjar per la portada... però tots ens hem declarat culpables d’haver-nos deixat guiar per les primeres impressions alguna vegada! Al capdavall, les portades normalment són el que crida més l’atenció i ens anima a llegir la sinopsi d’un llibre.







 

I ai, les sinopsis! O són d’allò més confuses i creen expectatives que després no compleixen, o desvetllen mitja trama! Argh! Hem estat d’acord en que l’ideal seria escriure sinopsis molt curtes que no fessin spoilers i acompanyar-les de paraules clau, com per exemple: #aventures #màgia #amistat #viatges etc

 

I ja no parlem dels llibres que tenen errors d’enquadernació, o que arriben amb les pàgines doblegades... quina ràbia! A més, també hem reivindicat la feina dels correctors (que sovint passa desapercebuda, però és cabdal!). És a dir, els professionals que s’asseguren que els llibres no tinguin errors ortogràfics ni tipogràfics (com quan falten lletres en algunes paraules).  A vosaltres us ha passat alguna vegada?

 

En fi, un cop hem compartit els nostres maldecaps lectors, també hem aprofitat per recomanar-nos algunes de les darreres lectures que ens han entusiasmat, com la saga Woodwalkers de Katja Brandis o Les esbojarrades aventures de la Mabel Jones de Will Mabbitt.


 El proper llibre que llegirem al club és Kamal i els alfabetistes d’Àngel Burgas i la sinopsi diu així:

Com poden conviure, en una història urbana, alemanys, turcs, ocupes, monstres, punks, il·luminats, nazis, àngels, ressuscitats, obsesos, ballarins de Bollywood i l’antic alfabet otomà? Doncs aquí ho fan! En aquesta trepidant aventura entre Istanbul i Berlín; mitjançant un mosaic de cultures i un collage de maneres de veure i viure la vida; a través d’un ritme endimoniat, a base d’humor, ironia i riallades, amb transformacions, violacions de domicili i fins i tot teories sobre la fi de l’univers.

La vida familiar, la vida alternativa, les diferents religions, la història del poble alemany i els éssers amb poder malèfic es donen la mà en les peripècies d’en Kamal, un noi de tretze anys al qual se li encomana una missió: salvar el món.


 

Som-hi dons! Ens ajudeu a salvar el món amb el Kamal?

 

Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada