23 de març 2021

Crònica de la cinquena trobada del Club de Lectura Juvenil del 18/03/2021

 

Aquest mes de març hem pogut realitzar la primera sessió presencial del nostre club de lectura juvenil! Exacte, per fi ens hem pogut veure les cares (o almenys els ulls!) en viu i en directe. Ens hem reunit a la biblioteca per parlar sobre el llibre del mes... Kamal i els alfabetistes d’Àngel Burgas.


Àngel Burgas (Figueres, 1965) escriu ficció per a jóves i per a adults. Ha obtingut, entre d’altres, els premis Folch i Torres, Joaquim Ruyra, Serra d’Or o Protagonista Jove. Compagina la literatura amb la docencia i la crítica literària en blogs i revistes.

                                                                

«Com poden conviure, en una història urbana, alemanys, turcs, ocupes, monstres, punks, il·luminats, nazis, àngels, ressuscitats, obsessos, ballarins de Bollywood i l’antic alfabet otomà? Doncs aquí ho fan! En aquesta trepidant aventura entre Istanbul i Berlín; mitjançant un mosaic de cultures i un collage de maneres de veure i viure la vida; a través d’un ritme endimoniat, a base d’humor, ironia i riallades, amb transformacions, violacions de domicili i fins i tot teories sobre la fi de l’univers.»

 

Sé el que esteu pensat, i sí, el llibre és tan peculiar com promet la seva sinopsi! Tothom ha estat d’acord en que ha sigut una lectura “diferent” (per l’ambientació multicultural de Berlín, pels personatges tan singulars i per la trama tan estrambòtica) que ens ha fet riure i passar una bona estona. Això sí, hauríem preferit que la primera part del llibre (la introducció) fos més concisa i que el final tingués una mica més d’acció. 

En resum, creiem que la portada no fa justícia a la història tan sobrenatural que conté, hem decidit que volem tenir un amic fantasma igual que el protagonista del llibre, i que tenim clar que no ens agradaria convertir-nos sobtadament en una bèstia (tal com li passa a la tieta del Kamal, o a Gregor Samsa, el personatge de “La metamorfosi” de Kafka). Ah! Tot parlant de marques de naixement curioses com la que té en Kamal a l’esquena... hem descobert que algú del nostre club també en té una! Això vol dir que serà la propera persona encarregada de salvar el món?



Per últim, hem celebrat aquesta primera sessió presencial jugant a un Kahoot sobre literatura juvenil... I ens ho hem passat tant bé que no volíem que l’hora de la sessió s’acabés! Però no patiu que ens tornarem a veure aviat: el proper 22 d’abril comentarem L’impostor deViena”, la primera novel·la de Pol Castellanos. Us hi esperem!

 

«En Bruno viu en un petit poble d’Itàlia amb la seva mare adoptiva. En esclatar la Primera Guerra Mundial, la mare és assassinada per un general que busca alguna cosa a casa seva. El nen fuig amagat en la caravana d’un mag, després de trobar l’objecte cobejat pel militar: una flauta amb uns poders especials que poden canviar la història.»

 

Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada