22 de març 2021

Neix el nou catàleg col·lectiu Atena, amb els fons de totes les biblioteques públiques de Catalunya

El 18 de març va entrar en funcionament el Catàleg Col·lectiu de les Biblioteques Públiques Atena, que unifica el fons de les 227 biblioteques i els 10 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques de Municipals de la Diputació de Barcelona amb els de les biblioteques públiques de Girona, Tarragona i Lleida.


El nou catàleg compartit Atena és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que agrupa els fons dels catàlegs Aladí i Argus en una interfície comuna, que fa de passarel·la entre els dos catàlegs. Atena agrupa els registres d’una i altra banda, els fusiona i els mostra conjuntament.

D’aquesta manera els usuaris poden consultar, amb una sola cerca, el fons de qualsevol biblioteca o bibliobús del sistema de lectura pública de Catalunya i demanar documents de qualsevol biblioteca perquè els hi portin a la de la seva localitat. El nous sistema facilita l’accés a més de 1.200.000 títols diferents i a més de 15 milions de documents.

La Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona està formada per 227 biblioteques i deu bibliobusos que donen servei al 98% de la població de Barcelona i amb un fons de més de 10 milions de documents. La XBM té més de 2,7 milions d’usuaris amb carnet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada