Aquestes últimes setmanes hem pogut gaudir d'una obra de teatre de l'immortal escriptor William Shakespeare. Es tracta d'una adaptació molt curta i divertida que ens ha permès entendre-la molt bé i fer algunes activitats diferents relacionades amb el món de la faràndula.
La comèdia, de finals del segle XVI, està basada en un conte de Don Juan Manuel, un escriptor castellà del segle XIV, i tracta el tema del matrimoni entre la Caterina, una noia maleducada i capriciosa, i el Petrútxio, un jove astut i valent que se les empesca per domesticar la fera de la Caterina. Sens dubte, els més grans recordareu l'adaptació cinematogràfica de l'obra, protagonitzada per la Katharine Hepburn i el Cary Grant, "Bringing up Baby" (traduida al castellà com "La fiera de mi niña").
Quines observacions van fer els nois i noies del club a mesura que anàvem llegint l'obra i quines conclusions van extreure?
- Aquesta obra ens diu que les dones són com animals que es poden domesticar! (això els va escandalitzar).
- Aquesta obra és una mica masclista, i es veu en les actituds d'alguns personatges.
- No pots demanar a algú que canviï, l'has d'acceptar tal com és.
- Dir coses maques a algú pot influir per pujar-li l'autoestima.
- Hem d'aprendre a posar límits a la gent perquè no ens facin mal.
- La primera ocupació que ha de tenir una dona és ocupar-se d'ella mateixa i de la seva salut, i no del seu marit com es diu a l'obra.
- Un home no pot dir a una dona com s'ha de vestir.
- Si tots fóssim iguals, seria molt avorrit.
- De violència, n'hi ha de molts tipus: de gènere i també racista; per exemple el que va passar amb George Floyd a EEUU.
- Ens tanquem a la gent diferent de nosaltres, però conèixer gent diferent et treu els prejudicis.
I finalment, vull explicar-vos que també ens vam divertir d'allò més fent activitats diferents per trencar una mica la monotonia de les pantalles: Una gimcana per buscar el significat d'algunes paraules de l'obra que no coneixien, un repte de disfressar-nos com els personatges principals i un joc de veritat o repte fent algunes proves que ens van fer passar molt bona estona! I és que els clàssics en general mai no defrauden, però Shakespeare… enamora!
Núria Talavera
Moderadora del Club Petits Clàssics
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada