13 d’abril 2022

Crònica de la setena trobada del Club de lectura Juvenil del 07/04/2022

 

El passat dijous dia 7 d’abril vam celebrar una sessió extraordinària del club de lectura juvenil. I ho vam fer per un motiu molt especial... convidar a l’editora Anna López.

L’Anna està especialitzada en literatura juvenil i gestiona el segell La Galera Young des de fa 3 anys. Segur que molts de vosaltres teniu un llibre de La Galera als vostres prestatges: des de la seva fundació al 1963, La Galera ha publicat més de 1.500 títols i ha creat més d'un centenar de col·leccions. La seva tasca de difusió de la literatura catalana entre els més joves li ha valgut nombrosos reconeixements, com el Premi Nacional del Llibre, atorgat per la Generalitat de Catalunya i que ha rebut en diverses ocasions, el Premi Crítica Serra d'Or i la Creu de Sant Jordi, rebuda el 1988.

A més, convoca cada any alguns dels premis de narrativa infantil i juvenil de més prestigi de la literatura catalana: el Premi Josep Maria Folch i Torres de novel·les per a nois i noies, i  el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil.



L’Anna López és una apassionada dels gats, els girasols i els llibres, i des de fa uns anys també és sadurninenca d’adopció, així que no podíem perdre l’oportunitat de presentar-la als joves lectors de la biblioteca. Durant la trobada ens va explicar en què consisteix la seva feina, quins projectes l’han entusiasmat últimament i com havia sigut la seva experiència a la Bologna Children's Book Fair 2022, la fira d’editors especialitzada en literatura infantil i juvenil més important que hi ha.




També va animar als joves escriptors del club a no ser massa autocrítics amb els seus textos, i a confiar en ells mateixos. De vegades ens censurem pensant que el que escrivim no té futur, però de vegades un editor és capaç de veure-hi potencial. Ens poden donar consells per acabar d’arrodonir les nostres obres, millorar personatges i transformar trames. És a dir, que un editor, més enllà de publicar llibres també pot ser un company valuós en el nostre procés creatiu.

De fet, la feina d’editor és molt gratificant, però també intensa i estressant. Els editors no saben mai quin gènere es posarà de moda o quina saga es convertirà en un èxit, així que intenten estar al dia de les tendències d’arreu del món i apostar per aquells llibres que més poden agradar.  És per això que l’Anna aprofità per preguntar als membres del club els seus gustos lectors, i conversà amb ells al voltant d’alguns best-sellers juvenils. Estaríem encantats d’haver-li pogut aportat una mica d’inspiració!

Ja només ens queda agrair-li de nou a l’Anna haver compartit amb nosaltres una estona tan amena i agradable! T’esperem quan vulguis! ;-)



Nosaltres ens tornarem a reunir aquest dijous 14 d’abril per comentar la novel·la de Maite Carranza i Júlia Prats: “Germanes, gossos, friquis i altres espècimens”. Fins llavors!

«La perfecta Àngela és suplantada a Dublín per la seva imperfecta germana, la Marina, especialista en embolics i desastres. La Marina es veu ficada en un absurd malentès amb en Patrick, el nòvio irlandès de la seva germana, amb els gossos de Mrs. Higgins, amb els seus hostes sicilians i amb una llunàtica família d’activistes animalistes. I per si fos poc, en C.C., un friqui desesperat, sempre li trastoca tots els plans.»

Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada