09 d’abril 2022

Presentació de la novel·la "El sorteig" guanyadora de l'edició 2021 del Premi Celler de Lletres

El passat dimecres 6 d'abril es va dur a terme la presentació de la novel·la "El sorteig" obra guanyadora del Premi Celler de Lletres 2021, escrita per Pilar de los Hielos i publicada per Saldonar Edicions. 

L'acte va comptar amb la col·laboració de Caves Fonpinet i la llibreria Jepi.


d'esquerra a dreta: Teresa Ros, Frida Anglès, Francesc Gil, Pilar de los Hielos, Ton Amat,
Marta Castellví, Sílvia Romero, Lali Gargallo i Giulia Bellisai



El Sorteig

S’acaba el segle XIX i a Redoltes del Penedès en Dionís Vinyals produeix Le Pillard, el vi més exquisit de, com a mínim, tot Catalunya. És tan valorat que fins i tot s’exporta a França. Però el que hauria de ser una història d’èxit, d’aquelles que porten la prosperitat i la felicitat, s’acaba convertint en un sainet molt divertit en què els veïns del poble s’han d’enfrontar a un dilema macabre per garantir el benestar col·lectiu.

«Tractant-se d’un poble petit, l’arribada d’un foraster, a més a més estranger, jove, ben plantat i ben vestit a la moda francesa, va cridar l’atenció».

El sorteig és una novel·la escrita amb molta malícia, plena d’un humor corrosiu que no per això deixa de banda la tendresa pels personatges. El talent narratiu de Pilar de los Hielos submergeix els lectors en un univers molt particular, marcat per les peripècies que imagina al voltant d’un vi deliciós i enigmàtic. Els personatges són antològics: un lladregot francès, un usurer, un seductor a preu fet, una vídua avariciosa i malgirbada, un bon jan, un capellà bocamoll…  Tot plegat, al servei d’una narració que no oblidarem.





Pilar de los Hielos va néixer a Saragossa el 1961 i viu a Reus des del 1986.

S’ha format com a escriptora a les escoles de lletres del Centre de Lectura de Reus, de Tarragona i de l’Ateneu Barcelonès. Actualment estudia Filologia Hispànica a la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat contes infantils, l’obra de teatre La vida alegre, relats i la novel·la La verdadera historia del hombre que robaba confesiones.
El gènere humorístic predomina en tota la seva obra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada