09 de juny 2022

Cloenda del Club de lectura Petits Clàssics: últim dia del club dels nens i nenes de la generació del 2010

Dijous 2 de juny hi ha hagut la cloenda del Club de lectura Petits Clàssics. Aquí podeu veure les fotos del grup amb la Núria Talavera, moderadora del club durant tot aquest cicle de tres cursos.




Durant la sessió, com a activitat de cloenda, ens va visitar l'escriptor Josep Maria Ibarra, autor dels llibres protagonitzats per "La colla del Soterrani". Vam gaudir d'un taller d'anagrames de diferents nivells i ens vam divertir desxifrants diferents codis. A més, vam participar en una petita gimcana on calia trobar uns missatges amagats. Va ser d'allò més divertit!













Ens ho vam passar pipa  i vam aprendre molt!!!!

TALLER D'ENIGMES de Josep Maria Ibarra

Aquest taller apropa el món de la criptografia i els missatges secrets a nens i nenes més grans de 8 anys. Comproven com cada lletra de l'abecedari és com una peça de LEGO. Una sola no sembla gaire, però unida a altres peces es pot convertir en qualsevol cosa imaginable.

En el decurs del Taller hi ha les següents fases: 

FASE 0 - ENTRENAMENT

FASE I - CODI POLYBIO

FASE II - CODI CESAR

FASE III - LA GIMCANA 

I finalment arriba l’hora de posar en pràctica tot el que han après fins aquí. Noies i nois segueixen un joc de pistes encriptades en els codis Polybio i Cesar que necessita una bona dosi d’enginy abans de córrer amunt i avall, a la recerca d’un tresor.

Llibres de Josep Maria Ibarra:  “La colla del Soterrani


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada