18 de juny 2022

Crònica de l'última sessió del nostre Club de lectura Juvenil del 16/06/2022 amb la participació de Nuria Pradas

 

Aquesta setmana hem celebrat la cloenda del club de lectura juvenil de la biblioteca. I ho hem fet amb molt bona companyia... Ens ha visitat ni més ni menys que la Núria Pradas, autora del llibre del mes: "Ella"







En Joel Traver era considerat la jove promesa del periodisme d’investigació, però l’ambició desmesurada va acabar de cop amb les seves aspiracions. Ara, convertit en un maniàtic de la dieta, arrossega el seu fracàs per les tertúlies televisives. Sembla que res hagi de canviar en el seu futur professional. Però, aleshores, apareix ella i li diu que sap d’un cas que requereix un bon investigador: el candidat a l’alcaldia de Barcelona és un assassí. Què farà en Joel Traver?

 

Núria Pradas ens explicà que aquest llibre va nèixer amb la idea de poder seguir proporcionant als joves històries per a tots els gustos: en cas cas, una novel·la negra. Segons ella, els escriptors que es dirigeixen a aquest públic tenen el deure de mostrar als seus lectors una mostra variada de gèneres literaris. Per això, al llarg de la seva carrera Pradas ha escrit llibres d’allò més diversos: des de novel·la fantàstica a realista, passant per la de misteri, la gòtica i la novel·la història.

 

A les lectores del club “Ella” els ha atrapat: si bé al principi els hi ha costat una mica entrar a la història, no l'han pogut deixar anar fins a descobrir el final! El ritme és d’allò més àgil, i la trama molt visual, gairebé com en un pel·lícula.


 

I parlant d’històries visuals… Com que Núria Pradas va venir acompanyada per la seva filla, Clàudia (@klawinsen_ilustration), que és il·lustradora i animadora, vam aprofitar per fer-li algunes preguntes sobre el món de la il·lustració. Mare i filla han colaborat en més d'una ocasió (com per exemple al llibre “Estimat Vladi”), i actualment porten entre mans la creació d’un còmic de fantasia. Es tracta d’un projecte a llarg termini, perquè és una feina que requereix temps i recursos, però estan molt il·lusionades (i nosaltres ja tenim ganes de poder-lo llegir!).


 


Vosaltres també voleu convertir-vos en escriptors? Els consells de Pradas són entrega absoluta (ella ho va deixar tot per dedicar-se a escriure), constància (la inspiració t'ha d'agafar escrivint), paciència (els processos editorials són lents) i amor per allò que fas. Una recepta que ens pot ajudar a convertir-nos en grans autors o triomfar en qualsevol de les nostres passions!

 

De fet, el protagonista de la novel·la “Ella” diu que: “La fidelitat dels lectors no es té, es guanya i es manté” i això és justament el que ha fet Pradas durant tots aquests anys: guanyar-se el respecte dels seus lectors llibre a llibre. Moltes gràcies per haver-nos acompanyat!

 

Ens veiem al setembre (les inscripcions del curs vinent ja estan obertes!). 

 

Bon estiuuu!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada