25 d’octubre 2022

Nova recomanació d'un llibre del nostre centre d'interès sobre igualtat Punt de gènere. "Més que una dona" de Caitlin Moran

  


Aquest mes d’octubre volem recomanar per el nostre Centre d’interès sobre feminisme i igualtat el llibre de Caitlin Moran “Més que una dona”, editat per Anagrama al març 2022.

Torna Caitlin Moran i ens explica que vol dir ser una dona o, almenys intentar-ho, passats els 40 anys.  Dotze anys després de la publicació del bestseller internacional “Com ser una dona” on Moran parlava de temes com l’avortament,  l’estètica, el sexe i la maternitat en clau feminista ara l’escriptora britànica ens revela que trobar-se a ser una dona madura en la nostra societat non vol dir només limitar-se a ser una dona sola sinó que inevitablement en seràs més d’una.

Seràs tu, però tu voldrà dir que seràs també la mare d’algú, la filla o la dona d’algú altre, la que organitza la vida i resol els problemes, endreça i preveu. Amb l’estil fresc i la ironia que la caracteritza amb les paraules de Moran ens podrem sentir identificades moltes de les dones que estem creuant aquesta etapa de la nostra existència.

Descobrirem així que a la pregunta “En què estàs pensant?” que fem a les nostres parelles la resposta “En res” no amaga cap secret, sinó que és realment la veritat i podrem per fi acabar de buscar una explicació existencial on no hi és. Ens trobarem d’acord amb l’autora quan diu que, passat els 40, tots els homes que ens trobarem pel carrer per fi ja s’adreçaran a nosaltres amb “Dispensi senyora” i ja no hi haurà cap mal educat que ens cridi “Quines tetes!” des de l’altra banda de la vorera. També reconeixerem que a nosaltres també ens ha passat que d’un dia a l’altre tota la nostra roba comenci a odiar-nos de cop i decideixi no tenir ja res a veure amb el nostre cos. I finalment coincidirem amb ella quan ens trobarem a preferir una classe de ioga a una nit de festa fora de casa.  Fer-se gran per una dona en la societat actual pot suposar tot un repte, però llegint les paraules de Moran el camí no només serà més lleu sinó que ho assolirem amb consciencia plena i auto ironia.

Caitlin Moran (Brighton, Anglaterra, 5 d'abril de 1975) és una periodista, escriptora i columnista anglesa, coneguda per les seves columnes iròniques i autobiogràfiques a The Times i per haver publicar el bestseller How to buid a Girl (2014), traduïda al català per “Com es fa una noia” (Anagrama, 2015). Al 2010 Moran va ser premiada per a la premsa britànica com a millor columnista de l’any i a l 2011 com a millor crítica i entrevistadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada