30 de novembre 2022

Crònica de la tercera trobada del Club de lectura Juvenil del 24/11/2022 "Criaturas fantásticas" de Neil Gaiman

 

La lectura del mes de novembre del club de lectura juvenil de la biblioteca ha sigut un recull de relats titulat “El Museo de HistoriaAntinatural presenta: Criaturas fantásticas”. L’escriptor Neil Gaiman s’ha dedicat a recopilar tota mena d’històries de criatures ben estranyes, i aquest és el resultat:

 Un grifo, un hombre lobo, un pájaro solar... Son algunas de las criaturas fantásticas que encontrarás entre estas páginas. Desde el cacatucán, cuyas carcajadas cambian la faz de un reino entero, hasta la bestia informe y errante que acecha en un bosque. Toda una colección de especies fabulosas e insólitas que no han existido nunca en ningún lugar, salvo en los ricos parajes de la imaginación.

Los dieciséis relatos de esta casa de fieras han sido seleccionados por el maestro de la narración Neil Gaiman. Autores como Saki, E. Nesbit, Diana Wynne Jones, Larry Niven, Samuel R. Delany o el propio Neil Gaiman, entre otros, son los creadores de estos seres extraños y maravillosos. Te emocionarán, te deleitarán y muy posiblemente te pondrán los pelos de punta.

 Tot i que el llibre no ens ha fet gaire el pes, hi ha alguns relats que ens han semblat curiosos, com ara “El Grifo y el Canónigo menor” de Frank R. Stockton, “Ven, Lady Muerte” de Peter S. Beagle o “Las avispas castógrafas y las abejas anarquistas” de E. Lily Yu.

 Els membres del club hem estat d’acord en que les criatures juguen un paper massa secundari a les històries, i que ens hauria agradat conèixer-les en més detall. A més, alguns relats eren força lents i s’acabaven just quan es començaven a posar interessants.



La majoria hauria preferit que les històries estiguessin més connectades, o que el llibre tingués format d’enciclopèdia (com ara l’àlbum “Bèsties fantàstiques i on trobar-les” de J. K. Rowling, il·lustrat per Olivia Lomenech Gill).

 Doncs bé, ens hem posat creatius, i hem decidit inventar les nostres pròpies criatures fantàstiques! Això sí, superant un parell de reptes: primer hem dibuixat una criatura amb els ulls tancats per després batejar-la i descriure els seus poders! I en segon lloc, hem seguit les normes del challenge viral #DiceCreatures: els nombres aleatoris d’un dau indiquen quantes extremitats, ulls, dents, etc, té la criatura que hem de dibuixar. Els resultats han sigut ben divertits i variats:






Esperem que la propera lectura del club ens atrapi més! Al desembre comentarem la novel·la d’aventures “Taoshira” de Julia Golding:

 La Taoshira, una de les quatre governants de les illes de la Mitja Lluna Blava, és enviada a Gerfal per casar-se amb el príncep Ramil per tal d’aturar les ànsies de poder d’en Fergox el Llancer, que vol conquerir tots els territoris del món conegut. Cap dels dos joves no està d’acord amb el casament, i de primer no se suporten. Però en Fergox els segresta, i llavors s’adonen que han de lluitar junts per salvar els seus regnes i per salvar-se ells mateixos. Quan aconsegueixen fugir de les mans del tirà, comencen un viatge ple de peripècies durant el qual veuran la mort de molt a prop. Però també coneixeran un munt de gent de costums diferents, que els ensenyaran que cal respectar totes les maneres d’entendre la vida. I, el més important, descobriran l’amor.

Ens llegim!

Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada