21 de desembre 2022

Crònica de la quarta trobada del nostre Club de lectura juvenil 15/12/2022

 

L’última sessió de l’any del club de lectura juvenil de la biblioteca ha girat al voltant de “Taoshira”, una novel·la de fantasia de Julia Golding que diu així:

La Taoshira, una de les quatre governants de les illes de la Mitja Lluna Blava, és enviada a Gerfal per casar-se amb el príncep Ramil per tal daturar les ànsies de poder den Fergox el Llancer, que vol conquerir tots els territoris del món conegut. Cap dels dos joves no està dacord amb el casament, i de primer no se suporten. Però en Fergox els segresta, i llavors s’adonen que han de lluitar junts per salvar els seus regnes i per salvar-se ells mateixos. Quan aconsegueixen fugir de les mans del tirà, comencen un viatge ple de peripècies durant el qual veuran la mort de molt a prop. Però també coneixeran un munt de gent de costums diferents, que els ensenyaran que cal respectar totes les maneres dentendre la vida. I, el més important, descobriran l’amor.

 El llibre ha encantat als membres del club, perquè combina acció, aventures, punts d’humor i un “world-building” (construcció del món) interessant. A més, és una novel·la autoconclusiva, és a dir, que la trama comença i acaba en un sol llibre. Això també ho hem valorat positivament, perquè la majoria d’històries de ficció sembla que hagin de ser per força trilogies o sagues. A més, és complicat mantenir la qualitat d’una trama al llarg de molts llibres, i sovint les segons parts no estan a l’alçada... En general, preferim les sagues que                                                                                          comparteixen món, però que es poden llegir de forma independent.



 

Durant la sessió també hem parlat d’altres llibres que hem llegit últimament i ens han agradat, com ara “El príncipe cruel” de Holly Black... o relectures que hem fet, com ara “Pirates de la mar de gel” de Frida Nilsson (que a una de les nostres lectores li encanta rellegir de tant en tant). Per últim, hem participat al calendari d’advent del canal “Paraula de Mixa” gravant un vídeo amb recomanacions per Nadal que podeu veure aquí!

 I atenció perquè el mes vinent ens estrenarem com a membres del jurat d’un premi literari. Sí, sí, tal i com ho llegiu! Els joves del nostre club estan inscrits al PremiProtagonista Jove que convoca el Consell Nacional del Llibre Infantil i Juvenil. Durant els propers tres mesos llegirem “L’assassina de Venècia” de Pol Castellanos, “El noi del diari” de Vince Waters, i “El cicle de l’etern emperador” de Laura Gallego (i els puntuarem!). Nosaltres començarem llegint la novel·la de Laura Gallego, i la comentarem a la primera sessió del 2023.

 Mentrestant, bones festes i millors lectures!

 Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada