24 de febrer 2023

Crònica de la sisena trobada del Club Juvenil del 23/02/2023

 

Durant la sessió del mes de febrer del Club juvenil ens hem tornat a posar el barret de jutge per comentar el segon llibre finalista del Premi Protagonista Jove: “L’assassina de Venècia” de Pol Castellanos.

 «Venècia, 1914. La Carla Herzog, a punt de complir catorze anys, descobreix que té el poder de preveure desgràcies poc abans que es produeixin. El seu pare, un home molt ric i poderós i amb una mentalitat molt estricta, l’acusa de bruixeria i la tanca en un reformatori. Una nit, la Carla aconsegueix escapar juntament amb dos companys. Tots tres viatjaran a diversos llocs d’Europa a la recerca d’un llibre misteriós que conté l’explicació dels seus poders, alhora que la policia de Venècia busca la Carla acusant-la falsament d’assassinat. Mentrestant, esclata la Primera Guerra Mundial…»



 “L’assassina de Venècia” és la preqüela de “L’impostor de Viena”, que ja havíem llegit al fa un parell d’anys. De fet, l’abril del 2021 ens va fer molta il·lusió comptar amb la visita del propi Pol Castellanos al club. Com que des de llavors hem sumat nous membres, ha sigut molt interessant debatre el llibre des de punts de vista diferents: la dels que coneixien la història de “L’imposto de Viena” i la dels que no. Hem arribat a la conclusió que les dues novel·les es poden llegir de forma independent.

 

Aquest cop, però, les opinions han estat força dividides: ens ha agradat poder aprofundir en el passat de la Carla (una de les co-protagonistes de “L’impostor de Viena”), tot i que hem trobat a faltar una major evolució del personatge. L’ambientació històrica de la novel·la no ha resultat engrescadora per a algunes lectores, però a d’altres els ha semblat molt interessant conèixer la societat de l’època. Hi ha qui hauria preferit separar el llibre en dos volums i d’altres no. Però sí que hem estat d’acord en que alguns capítols del llibre són un xic massa precipitats. Hem trobat a faltar aprofundir en algunes èpoques de la vida de la Carla que de cop i volta passen molt ràpid. I qui no havia llegit “L’impostor Viena” s’ha quedat amb ganes de fer-ho!

 El millor de tot ha sigut poder tornar comentar una estona al llibre amb el Pol Castellanos, qui s’ha connectat virtualment al final de la sessió i ens ha contestat algunes preguntes. També ens ha regalar una exclusiva sobre el seu proper llibre molt emocionant que no podem explicar-vos! Si no us voleu perdre sorpreses com aquesta, apunteu-vos al club!






El mes vinent comentarem l’última obra finalista del Premi Protagonista Jove 
El noi del diari” de Vince Vawter, que diu així:

 «Un noi d’onze anys que viu al Memphis del 1959 és el millor llançador de pilota que s’hagi vist mai, però, en canvi, parlar no li resulta tan fàcil com el beisbol. Pràcticament no pot dir ni una paraula sense quequejar, ni tan sols el seu nom. Tant és així que, quan substitueix el seu millor amic en la feina de repartir diaris, sap que es veurà obligat a comunicar-se amb el clients i que això li portarà problemes. Però els problemes de veritat sorgiran arran d’un altercat amb un drapaire del barri, un pinxo i un lladre, que posarà en perill tant la vida del noi com la de la lleial minyona de la seva família.»

 Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada