24 d’abril 2023

Xena edició dels Jocs Florals Sant Sadurní

 


Lliurament dels Premis dels Jocs Florals 2023

Diumenge 23 d’abril es va dur a terme l’acte d’entrega dels premis dels Jocs Florals 2023 al pavelló de l’Ateneu.

Els Jocs Florals son un certamen literari poètic que enguany arriba a la seva desena edició, en la qual infants, joves i adults es poden presentar amb els seus poemes, en el cas d’infants i adults en categoria lliure i en el cas dels adults en tres categories: flor natural (al millor poema sobre l’amor), englantina (millor poema sobre Sant Sadurní d’Anoia) i viola (millor poema sobre la llibertat).

En aquesta ocasió es comptava amb l’organització de l’Ateneu Agrícola conjuntament amb la Biblioteca Municipal, i el jurat estava format per Ferran Andreu (president de l’Ateneu), Jep Bargalló (soci de l’Ateneu), Esther Piedra (membre de la junta de l’Ateneu), Marta Castellví (regidora de Cultura), Glòria Bricollé i Teresa Galimany (Biblioteca Municipal). L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde Ton Amat i l’actuació dels tallers de guitarra i corda de l’Escola Municipal de Música.

Els premis comptaven amb la col·laboració de les caves Raventós i Blanc, els restaurants La Cava de’n Sergi, Il Picarolo i La Plural, el CE Noia, la joieria Lecegui, Som Sant Sadurní, la joguineria Tripijocs i les llibreries Jepi i Tropitons.

En l’edició del 2023 els guanyadors van ser: en la categoria infantil primer premi per Àlex Riera Amador amb el poema “El meu avi Miguel”, segon premi per Diego López Vidal amb “Com m’agrada” i tercer premi per a Júlia Fàbregas Santacana pel poema “Primavera”. 

En el cas de la categoria juvenil hi va haver exclusivament un primer premi, per la poesia “Com el primer estiu” de la jove Júlia Brichs Otero.

Cal esmentar que es va fer un recordatori a Josep Ferrer que ens va deixar aquest any i havia participat en diverses ocasions al certamen.

Pel que fa als guanyadors de la categoria d’adults, van ser la Viola pel poema “Kintsugi” de Natàlia Colet Cremades, la Flor natural per a Carolina Giménez Aparicio amb la poesia “Amor autista” i l’Englantina pel poema “Plaça Nova” d’Alfons Fàbregas Ribas.

Els poemes guanyadors

1r premi infantil"El meu avi Miguel" d'Àlex Riera Amador

2n premi infantil "Com m'agrada" de Diego López Vidal


3r premi infantil "Primavera" de Júlia Fàbregas Santacana


1r premi juvenil "Com el primer estiu" de Júlia Brichs Otero




Premi Viola "Kintsugi" de Natàlia Colet Cremades








Premi Flor natural "Amor autista" de Carolina Giménez Aparicio



Premi Englantina "Plaça Nova" d'Alfons Fábregas Ribas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada