24 de maig 2023

Crònica de la trobada amb Lluís Prats

Un dels actes que va organitzar la biblioteca Ramon Bosch de Noya durant la setmana de Sant Jordi va ser una trobada entre els membres del club de lectura infantil amb Lluís Prats, l'autor d'Hachiko, que ha sigut precisament un dels darrers llibres que ha publicat l'autor. 

Per preparar l'esdeveniment, els nens i les nenes del club van preparar un reguitzell de preguntes per fer-li a l'autor. Van ser autèntics periodistes i ara són persones expertes en Lluís Prats. 

Què en vam saber de nou?

Que les seves obres s'han traduït en diverses llengües, fins a divuit!, com ara en romanès, francès, portuguès, xinès i italià. Això vol dir que els seus llibres poden ser llegits en molts països del món! Quina passada!

Que considera que els bons llibres són aquells que ens emocionen per dins. I té tota la raó del món, oi? Per això ens recomana autors com Roald Dahl, Michael Ende i J.R.R.Tolkien. Tot i que un dels llibres que més el va commoure va ser El zoo d'en Pitus, d'en Sebastià Sorribas. 

Com us podeu imaginar, gran part de la xerrada va tenir a veure amb Hachiko, el gos que espera. Ens va explicar que, encara que no hagi viatjat a Japó, es va haver de documentar una mica per conèixer-ne les tradicions, la cultura, el paisatge per aconseguir que la novel·la sigui el més versemblant possible i en aquest sentit, durant el procés d'escriptura del llibre, la música va ser molt important. 

Parlant del protagonista del llibre, el gos Hachiko, en destaca la fidelitat i la protecció de l'animal envers el seu amo, el professor Ueno. Segons l'autor, el gos és l'animal més fidel, més que l'home i tot. 

Va ser una experiència inoblidable, no passa cada dia que coneguis un autor, i l'estona ens va passar volant. 

Laura Jacas, moderadora del club de lectura infantil 




Les fotos són de la xerrada d’en Lluís Prats, el 26 d’abril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada