23 de maig 2023

Crònica de la novena trobada del Club de lectura juvenil del 18/05/2023

 

El passat 18 de maig vam realitzar la penúltima sessió d’aquest curs 2022-23 del club de lectura juvenil. El llibre a comentar era “La casa a la mar més blava” de TJ Klune, i aquesta és la seva sinopsis:

 
En Linus Baker viu una vida que no és res més que una vida monòtona. Inesperadament, l'Alta Administració Extrema al Departament a Càrrec de la Juventut Màgica l'envia a supervisar un orfenat en una illa enmig d'una immensa mar blavíssima; el projecte té una classificació nivell quatre de confidencialitat. En Linus haurà de deixar enrere una feina en una trista oficina d'un edifici trist, i la seva vida en una ciutat grisa on les seves úniques relacions consisteixen en companys indiferents, caps autoritaris, una veïna intolerant i la seva gata que no miola.

La casa a la mar mésblava” és un llibre molt popular a les xarxes socials (tothom en parla), i ja hem entès per què! És una lectura entranyable i optimista que us escalfarà el cor.

 Hem estat d’acord en que la trama no és gaire original (ens ha recordat a “La llar de Miss Peregrine per a nens peculias” de Ransom Riggs), però conté alguns girs inesperats i ens ha enganxat moltíssim. Un parell de lectores han assegurat haver-se quedat fins a la matinada llegint per saber com acabava (i han omplert les pàgines de post-its marcant les seves cites preferides)!



 

TJ Klune construeix una història emotiva i divertida al voltant de la tolerància, la discriminació, la llibertat d’expressió, i la importància de no deixar que ningú et defineixi. Hem coincidit en que l’evolució del protagonista, en Linus, és especialment tendra i ben construïda. Al llarg del llibre començarà a pensar per ell mateix i a empatitzar amb els peculiars habitants de l’orfenat. Això sí, ens ha decebut que la seva gateta no tingués superpoders, perquè és un dels personatges més intel·ligents del llibre.

 I parlant de personatges... Hem rebut uns informes TOP SECRET directament del Departament Responsable dels Infants Màgics perquè cada membre del club els omplís amb les seves pròpies creacions. Aquí podeu veure quins infants màgics han ideat:








El mes vinent no deixem el gènere fantàstic, perquè llegirem la novel·la gràfica “M de monstre” de Talia Dutton.

 Una científica intenta ressuscitar la seva germana petita amb uns resultats inesperats en aquesta novel·la gràfica inspirada en Frankenstein sobre fantasmes, identitat i família.

 El comentarem el 15 de juny, i si voleu venir a la cloenda del club esteu més que convidats.

 

Mx



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada