18 de maig 2023

Voluntariat dels alumnes de 3r de l'ESO de l'IE Jacint Verdaguer









Enguany, quatre alumnes de 3r de l’ESO del IE Jacint Verdaguer han dut a terme el voluntariat de serveis a la comunitat a la Biblioteca. El Guillem, la Lucía, l’Ot i la Ione han treballat cinc tardes cadascun a la sala d’adults, i ens han ajudat en les nostres tasques habituals com ara la col·locació de novel·les, l’ordenació i el manteniment del fons, l’exposició de les novetats... A més, durant aquests mesos hem fet plegats una revisió del fons de Novel·la Juvenil, i hem donat de baixa llibres per causa d’antiguitat, mal estat de conservació o pocs préstecs per tal de tenir una col·lecció més actualitzada i atractiva pels joves.

A banda de les tasques pròpies del dia a dia a la sala d’adults, els voluntaris han conegut més a fons els serveis que oferim a la biblioteca i han dut a terme un projecte que ha consistit a triar ells mateixos una novel·la de la secció de Novel·la Juvenil, llegir-la durant el mes que han fet el voluntariat, i després escriure una ressenya literària. En aquesta ressenya, els voluntaris ens expliquen quin és l’argument de la novel·la, els temes principals, com són els seus personatges, ens parlen breument de l’autor o autora, de si el llibre en qüestió forma part d’una col·lecció... A banda, en fan una valoració crítica on responen a les preguntes de què és el que més els ha agradat, què és el que creuen que es podria millorar, si té un bon final, a qui la recomanarien... El Guillem ens parla sobre Dues ratlles vol dir positiu de Joan Botta i Orfila, una novel·la realista que explica el conflicte d’una noia adolescent que queda embarassada del seu xicot. L’Ot, lector habitual de ciència ficció, ha triat una novel·la fantàstica, El trono de cristal, d’una autora actual, Sarah J. Maas que ha escrit tota una saga. La Lucía, membre del nostre Club de lectura juvenil, ens recomana El refugi de la màgia i la Ione ha llegit un llibre de relats de terror de Neil Gaiman, autor clàssic modern, titulada El cementiri senselàpides i altres històries negres. Podreu llegir els seus textos a l’exposició que hem preparat a l’espai jove, juntament amb els llibres, durant tot el mes de maig.

El dia 5 de maig ens vam reunir per fer un comiat tots plegats i vam poder xerrar i comentar l’experiència de fer de voluntaris a la biblioteca. Els vam fer entrega d’un diploma i un còmic. Moltes gràcies, Guillem, Lucía, Ot i Ione! Us esperem ben aviat a la biblioteca.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada