08 de juliol 2023

Visites del Bibliocasal: segona setmana

Continuem amb les visites dels diferents casals d'estiu a la biblioteca, tant de petits com de grans! A cada grup li expliquem un conte del Chris Haughton, segons les edats. Val a dir que el Bibliocasal d'aquest any és una adaptació d'un Laboratori de Lectura Portàtil, que són creacions de la Xarxa de Biblioteques Municipals (de la Diputació de Barcelona). 

Els grups dels casals que han vingut a visitar-nos aquesta setmana són de mitjans i de petits:

- Casal municipal: 

  • infants de 3r de primària
- Esplai Xip Xap del col·legi Sant Josep:
  • infants d'I3
  • infants d'I2
  • infants d'I4
  • infants d'I5 i de 1r de primària




Cada visita comença amb l'explicació del conte Shhh! Tenim un pla, que ens serveix d'inspiració per endinsar-nos en el bosc que hem creat. Entrem al bosc amb un parell de llanternes i sobretot amb la idea que tenim un pla (igual que els protagonistes del conte). 
Després de presentar i compartir el llibre, amb la consigna que tenim un pla, comencem l'exploració del bosc. Al final d'un camí verd trobem una tela que amaga el llibre Una mica perdut, lectura que compartim amb els grups de petits. 
I al final d'un camí taronja trobem una caseta amb el conte Oh no, Charlie!, lectura que compartim amb els grups de mitjans. 














La sessió acaba amb una proposta de creació, en què recordem com són els ocells del llibre Shhh! Tenim un pla: 
Deixem uns minuts per fer la creació amb la tècnica del collage, que es queda a la sala infantil de la biblioteca, i animem a les famílies a que posteriorment s'arribin a la biblioteca a recollir l'ocellet del seu fill o filla, on trobaran també la bibliografia de Chris Haughton i podran agafar algun llibre en préstec per casa.   




Us deixem algunes imatges més d'aquesta setmana:


  





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada