26 d’octubre 2023

Crònica de la primera trobada del Club de lectura juvenil del 19/10/2023

 

El dijous 19 d’octubre vam inaugurar la nova temporada del Club de lectura Juvenil de la Biblioteca amb una sessió de benvinguda molt especial. Primer de tot ens vam posar al dia i vam donar la benvinguda a les cares noves que s’han sumat al club. Enguany tothom té gustos lectors d’allò més diversos: una mica d’humor, còmic i manga, novel·la romàntica, misteri i aventura, i fins i tot un polsim de terror.

Com que en aquesta primera sessió no teníem un llibre concret per comentar (i ja que s’acosta el dia de Tots Sants), vam decidir inventar-nos les nostres pròpies històries de misteri inspirades en títols d’altres llibres. Per parelles cada equip va buscar novel·les de la biblioteca amb nom curiosos, i va ordenar els títols per tal de formar una història completament diferent. Aquí podeu veure alguns exemples:






                                            



Tot seguit era el moment d’obrir la caixa del temps que havíem guardat des de l’octubre passat! Ens havíem inspirat en el llibre “Diumenge al matí al peu del salze” de Dolors Garcia i Cornellà, on els personatge enterren una caixa del temps que tornen a obrir al cap d’uns anys. En el nostre cas, al seu interior hi havíem escrit en un paper prediccions de cara al futur (quants llibres hauríem llegit en un any, si encara ens agradarien els mateixos gèneres...). I algunes suposicions s’havien fet realitat: per exemple, el llibre finalista del Premi Protagonista Jove 2023 que més ens va agradar va acabar guanyant! A continuació era el moment de tornar a escriure un missatge pels nostres “jos” lectors del futur i guardar la capsa amb pany i forrellat fins al 2024.




 

Per últim, tocava escollir plegats la lectura que comentarem el mes de desembre. Després de proposar alguns títols, vam votar democràticament i va sortir vencedora per unanimitat “Tots dos moren al final” d’Adam Silvera, una tendra i emotiva història d’amistat i amor que s’ha fet viral a TikTok! Però abans haurem de comentar “Els viatgers de somnis” de Marina Tena a la sessió de novembre. La sinopsis diu així:

 Des que era petit, he tingut l'habilitat de viatjar a través dels somnis dels demés. Va ser allà, entre somnis, on vaig conèixer a la meva millor amiga: la Tana. Però aleshores succeeixen dos fets que ho compliquen tot. El primer és que trobo a la Tana a la vida real i resulta ser tan diferent a com jo la coneixia que podria ser una insuportable desconeguda. Per si això fos poc, hi ha alguna cosa que va malament. Molt malament. Els dos hem caigut en un somni del que no podem escapar. Cada nit tornem a una illa estranya amb un far apagat. A més, el somni ha començat a consumir-nos durant la nit i el dia.

 Us esperem per comentar aquesta intrigant aventura a la sessió del 16 de novembre a les 18:30h! I si encara no us heu inscrit al club, a què esteu esperant?

 

Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada