26 d’octubre 2023

Daniel Harris guanya la 9a edició del Premi Celler de Lletres amb la novel·la "L'empelt"

 


Francesc Gil, Carolina Giménez, Daniel Harris, Sílvia Romero, Magda Batista i Àngels Olivella

 

Dimecres 25 d’octubre, en el marc del Cicle Biblioteques amb DO, es va donar a conèixer l’obra guanyadora de la 9ena edició del Premi de Novel·la Curta Celler de Lletres, especialitzat en ficció en català de temàtica vitivinícola organitzat per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i publicat per Saldonar Edicions.

Es tracta de la novel·la L’Empelt escrita per Daniel Harris Torres. Harris, nascut a Madrid el 1979 va viure la seva joventut a Castellví de Rosanes (Barcelona) i va estudiar Arquitectura Tècnica en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, en el centre Elisava. És autor de les novel·les La porció esvaïda del Croscat (2015) i Las caras de lafortuna (2021). Va realitzar l'itinerari per a narradors a l'Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i va ampliar la seva formació a diversos tallers d'escriptura creativa i seguiment de projectes literaris, amb professors com l'editora Rosa María Prats, l'escriptor Eduardo González i ha estat alumne de tres cursos del Taller d'Escriptura Creativa impartits per l'escriptora Muriel Villanueva.

El jurat, format per la regidora de Cultura Marta Castellví, l’escriptora i moderadora de clubs de lectura Sílvia Romero com a presidenta del jurat, Carol Giménez com a  representant de la Biblioteca i Àngels Olivella i Magda Batista com a membres del club de lectura Celler de Lletres, en va destacar que es tracta d’una novel·la ambiciosa al voltant d’una investigació criminal que atraparà el lector des de la primera pàgina. 

Tal com esmenten les bases, el premi consisteix en l’edició de l’obra guanyadora, amb qui l’autor signarà el corresponent contracte d’edició. Aquesta obra es publicarà a principis del 2024 i se’n farà una presentació a la mateixa Biblioteca.

Així mateix l’autor o autora rebrà una dotació econòmica de 1.000 euros ja que en aquesta edició s’ha doblat la quantia econòmica del premi, 25 exemplars del llibre editat i un petit lot de productes de la població.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada