20 de juny 2024

Crònica de la darrera lectura del club infantil

El 28 de maig el club de lectura infantil es va trobar per comentar el poemari de Pep Molist "Rastellera de colors". 

Les capibares lectores portaven colors per fer... alguna cosa que desconeixien! 

Un club molt artístic 🎨 





"El blau del cel

és diferent

segons el temps

o el moment. 

 

El blau cel

és color únic, 

tant és el temps

o el moment". 

 

"Blanc, blau, marró, negre, gris, groc, taronja, rosa, vermell, verd, lila... Els colors han sigut la font d'inspiració per a Pep Molist, que ha volgut dedicar uns versos a cada tonalitat. 

Hi ha poemes narratius, hi ha estrofes que fan referència a personalitats com ara el botànic Leonhart Fuchs o el pintor Vincent Van Gogh i al clàssic literari de L. Frank Baum. Parla de les fruites, de les flors, dels paisatges, del temps. 

Poemes breus i molt agradables per llegir en veu alta. 

Aquest poemari ha sigut la darrera lectura del club de lectura infantil de la biblioteca Ramon Bosch de Noya, a Sant Sadurní d'Anoia. He de dir que el llibre ha tingut molt bona rebuda per part dels participants del club, de cinquè i sisè de primària, així que podem corroborar que la poesia és un gènere que agrada. 

Em vaig adonar que els versos que triaven per compartir amb la resta del grup tenien a veure amb les seves vivències personals i que, per tant, la lectura esdevenia una experiència positiva per a ells. Vam aprofitar per aclarir vocabulari i vam investigar, per exemple, sobre l'ullal dels narvals. 

Estic molt contenta d'haver apostat per aquest títol i encara més després de veure la resposta dels nens i de les nenes."


Paraules de la Laura Jacas, coordinadora del club de lectura infantil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada