27 de juny 2024

Crònica de la darrera sessió del club de lectura juvenil comentant “Ens veiem demà”

 El 13 de juny vam celebrar la cloenda del club de lectura juvenil de la biblioteca comentant “Ens veiem demà” publicat per Jollibre i escrit per un grup de joves veus literàries. La sinopsis fa així:



Els nois i noies del futur utilitzen una tecnologia dissenyada per fer-nos la vida més fàcil: una xarxa social que t’envia les notificacions amb hologrames, un assistent ocular que et fa veure allò que demanes, uns supermercats que conserven la meitat de la població congelada, un casc de realitat virtual que et transforma en un avatar, una injecció que t’inocula nanorobots o unes lents de contacte que embelleixen la realitat.

 



Vam aprofitar la sessió per debatre sobre les societats del futur que han imaginat Arturo Padilla, Rubèn Montañá, Alba Dalmau, Albert Pijuan, Martí Rodríguez i Laia Soler. Què ens agradaria veure inventat? Si poguéssim congelar i descongelar algú... a qui triaríem? Seguirem creient en el destí? Si voleu saber les nostres respostes haureu d’escoltar el proper episodi del podcast Paraula de Mixa a Spotify i Ivoox perquè vam enregistrar la nostra conversa. El que sí us podem avançar és que ens vam fer un tip de riure i van sorgir reflexions molt profundes.


D’altra banda vam aprofitat per celebrar que ja s’ha atorgat el Premi Protagonista Jove 2024 del Consella Català del Llibre Infantil i Juvenil. Aquest curs hem tornat a formar part del jurat de la categoria 12-14 anys junt a 10.000 joves més, i -si bé l’obra que més vam votar nosaltres no ha resultat guanyadora- estem molt contents amb el resultat! S’ha endut el premi “Ghost” de Jason Reynolds, que també ens va agradar. En vam parlar el passat mes de gener, així que si voleu saber-ne més podeu recuperar la crònica d’aquella sessió.

Tot fent balanç d’aquest curs 2023-2024 podem dir que en general les lectures del curs ens ho han fet passar bé, i han aconseguit que alguns membres del club surtin de la seva zona de confort i s’hagin enganxat a nous gèneres literaris. A més, hem comptat amb la visita d’autores TOP com la Care Santos, i hem gaudit superant diversos jocs i reptes.

 

Ja només ens queda desitjar-vos un bon estiu i desitjar que ens puguem retrobar el curs vinent!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada