02 de juliol 2024

Visites del Bibliocasal "El món de la nit": primera setmana

Enguany el lema del Bibliocasal és El món de la nit. I és que quan molts de nosaltres ja portem el pijama posat i som a punt de tancar els ulls, hi ha un món preparat per despertar...

Amb els casals que ens vénen a visitar ens atrevim a explorar què passa cada dia mentre dormim. 

Abans d'entrar ens descalcem per no alterar res d'allò que passa a la nit amb el soroll del nostre caminar. Obrim lentament una cortina negra i entrem a les fosques. 

A la sala hi ha només un punt de llum il·luminant un dormitori. Hi ha llibres disposats en tres racons, dos dels quals de moment resten completament a les fosques. 

Demanem als infants que s'asseguin davant del llit il·luminat i els presentem el món de la nit per mitjà d'una història de contes de somnis... 


per exemple el Conte de Nit, de Roberto Aliaga:

Conte de nit / Roberto Aliaga ; il·lustracions de: Sonja Wimmer

A continuació presentem als infants un altre racó més per investigar tot allò que passa en el món de la nit. Per fer-ho encenem un altre punt de llum en el racó de la ciutat. 

Els infants ja poden dedicar-se a descobrir la història que guarda aquest racó: la història del gos Ralf, que gràcies al contacte que té amb un bomber ens introdueix al món dels oficis de nit. 

Ralf / idea original i il·lustracions: Jean Jullien ; col·laboració en l'argument i el text: Gwendal le Bec

Al final del conte els infants es dirigeixen al tercer racó: el del bosc. Allí escoltaran un altre conte i després faran estona de lectura lliure de llibres de qualsevol dels tres racons visitats. 


Lluna plena / Antoine Guilloppé

Els casals que han vingut la primera setmana del Bibliocasal són: 

  • Els petits del Casal municipal: dos grups d'infants d'I5
Us en deixem algunes imatges: 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada