09 de juliol 2024

Visites del Bibliocasal: segona setmana

Continuem amb les visites dels diferents casals d'estiu a la biblioteca, tant de petits com de grans... 

A cada grup els expliquem alguns contes d'EL MÓN DE LA NIT, segons les edats: contes de somnis, contes d'oficis nocturs i contes d'animals nocturns... 

El Bibliocasal d'enguany és una adaptació d'un Laboratori de Lectura Portàtil, co-creació d'alguns professionals de la Xarxa de Biblioteques Municipals (de la Diputació de Barcelona).

Els grups de casals que han vingut a visitar-nos aquesta setmana passada han estat els següents: 

  • del casal municipal: petits de 1r i de 2n de primària
  • del casal del Centre de psicopedagogia Aixopluc: infants d'edats variades
  • de l'escoleta La Tribu Sesolivetes: infants d'edats variades
  • de l'Esplai d'estiu Xip Xap del col·legi Sant Josep: infants d'I3 i infants d'I4

Us deixem imatges d'aquesta segona setmana del Bibliocasal, amb comentari sobre alguns dels llibres que hem pogut descobrir i sobre l'exposició que queda inclosa en el tercer ambient que visiten els infants: 






Amb l'exposició "Dins el bosc", situada a la zona dels Contes d'animals nocturns, ens introduïm en aquest bosc ple de personatges literaris que s’amaguen per tot arreu. 
L'exposició està a disposició tant dels casals d'estiu com de les famílies (fora d'horari de visites) fins el 21 de juliol. En ella s'hi pot fer un joc: es tracta de trobar alguns personatges de la tradició oral a la gran il·lustració del bosc. Per jugar hi ha 3 postals que conviden a trobar els personatges indicats. Acompanya la mostra, també, una selecció de llibres sobre boscos i els seus habitants... llibres que els infants dels casals poden mirar i llegir en l'últim tram de la seva visita.

L'exposició està produïda per Tantàgora, conjuntament amb Roser Ros, Miguel Bustos i Andrea Gusi.

Un dels llibres que es poden descobrir en la zona dels animals nocturs és "Els sons de la natura: la nit", de Maurice Pledger. Quan n'obrim les pàgines els animals es mouen i podem sentir els sons misteriosos de la nit: l'udol inquietant del llop, el rugit magestuós del tigre i el crit inconfusible del gamarús, ressonant sota la llum de la lluna... La nit no és gens silenciosa! 





 "Hola, Lluna" és un altre dels llibres que hem descobert aquesta setmana amb els més petits..."perquè anar a dormir és una una aventura, perquè la nit és plena de meravelles. Quan la lluna ens cuida i les estrelles s'encenen, pot passar qualsevol cosa". 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada