15 de juliol 2024

Visites del Bibliocasal: tercera setmana

Continuem amb les visites del Bibliocasal 2024: el món de la nit!


Aquesta darrera setmana, hem gaudit d'algunes històries noves relacionades amb la nit. A més, hi ha hagut un element especial per als infants de tercer i quart, que el curs vinent faran quart i cinquè: aprofitant la visita els hem pogut donar un "kit lector" de la campanya "Guanyem un estiu lector"!

Aquesta campanya proposa enriquir l'estiu amb orientacions per ajudar a fomentar la lectura, perquè ningú no es quedi enrere, i així fer possible un inici de curs amb més garanties d'èxit per a tothom. 


La darrera setmana hem gaudit d'històries com ara:

  • "Qualsevol nit pot sortir el sol"
  • "Bona nit, món"
  • "El que el llop li explica a la lluna"


Com fem des del primer dia de Bibliocasal, entrem a l'espai a través d'una cortina negra que hi ha al costat del cartell de benvinguda.

Després convidem els infants a seure davant del llit que tenim muntat a la sala, en semicercle, i triem un conte per explicar després de sentir i escoltar la cançó "Qualsevol nit pot sortir el sol":

 

Qualsevol nit pot sortir el sol: un conte-cançó


A continuació expliquem breument un dels contes sobre somnis; per exemple: "Bona nit, món". En aquesta petita història és l'hora d'anar a dormir i una mare li demana a la seva filla que doni la bona nit a tothom. Ella es pren les paraules al peu de la lletra i després de desitjar bona nit a tota la seva família continua donant el bona nit als seus veïns, als seus amics del poble, als animals, al mar...

"Bona nit, món" de Sachie Hattori

Tot seguit, els infants han d'entrar a l'espai dels contes d'oficis nocturns. I per entrar pel mig del carrer que hem disposat a la sala, hem de trobar un professional que ens aturi el trànsit: un guardia urbà o policia.


Ara sí, els infants poden estar al racó de la ciutat i allà escoltaran, per exemple, la història "Bona nit, goril·la!", de Peggy Rathmann: arriba la nit i al zoològic tots els animals se'n van a dormir. Però, hi ha un personatge, baixet i pelut amb una clau a la mà i un somiure entremaliat... qui serà?


Un cop haguem acabat, ens dirigirem cap a la zona dels contes d'animals nocturns. Allí trobarem l'exposició "dins del bosc" i una altra història, per exemple
"El que el llop li explica a la lluna". I és que el llop es desperta amb una gana... de llop. S'empassa una ovella, una gallina, un porc... Però, llavors, els animals fan una gran festa a la panxa del llop i no el deixen dormir. En aquest conte els nens i nenes descobreixen com va acabar la festa i per què el llop plora sota la lluna. 

Llibre de l'autora: Lucia Scuderi

Els grups que han vingut la darrera setmana han estat:

Del casal municipal:

-mitjans: dos grups de 3r

-petits: un grup de 2n i un d'I4

Del Col·legi Sant Josep: 

-un grup d'I5 

-un grup de 1r i de 2n de primària











Al final de les sessions, tots els grups fan una estona de lectura pel seu compte dels llibres exposats i relacionats amb el Bibliocasal d'enguany:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada