13 de gener 2014

HORA DEL CONTE “La Filla del senyor Bianchi”

Com a primera activitat de la biblioteca aquest any 2014, divendres hem gaudit de contes de l'escriptor, pedagog i periodista italià especialitzat en literatura infantil i juvenil: Gianni Rodari. La interpretació dels contes ha anat a càrrec de la Companyia Brif, Braf, Bruf. Vegeu-ne algunes imatges... 





La filla del senyor Bianchi és un espectacle infantil basat en el llibre Contes per telèfon de Gianni Rodari. Explicats d’una forma teatral, amb pocs elements d’atrezzo, només amb el text dels contes de Gianni Rodari i l’art de la interpretació, tot jugant amb el gest i les veus, les actrius estimulen la imaginació dels nens amb l’ajuda del joc teatral i el món tan peculiar dels contes de l’autor italià.


La protagonista i narradora de l’obra és la filla del senyor Bianchi, de Varese, una noia que viu en un món màgic, el món dels contes. El seu pare, cada dia abans d’anar a dormir, li explicava un conte i no deixava de repetir-li que de gran els hauria d’explicar perquè el seu món màgic no desaparegués. Però hi ha un problema: en aquest món cada vegada hi ha menys nens i nenes, i els que hi ha no volen escoltar els contes. La filla del senyor Bianchi, acompanyada per diferents personatges, intentarà solucionar aquest problema.

“El meu pare, Bianchi, de Varese, era un representant de comerç i sis dies de cada set voltava tot Itàlia, cap a l’est, cap a l’oest, cap al sud, cap al nord i cap al mig, venent medicines. El diumenge tornava a casa seva i el dilluns al matí tornava a marxar… Però abans que se n’anés, jo li deia: -Sobretot, pare, no et descuidis d’explicar-me un conte cada vespre…”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada