24 de setembre 2022

Torna el Club de lectura juvenil. Crònica de la primera trobada del nou curs escolar 22/09/2022

 

Aquest mes de setembre ha tornat el club de lectura juvenil carregat de sorpreses! Per començar vam donar la benvinguda a dues noves lectores, i comptàrem amb la presència de la bookstagrammer Míriam del compte    @intothebooksheart

 

Els bookstagrammers són lectors que transmeten la seva passió per la lectura a Instagram i creen contingut audiovisual per acompanyar les seves ressenyes. La Miriam ens explicà que s’enganxà a la lectura després de l’adolescència, i que es convertí en bookstagrammer el 2017. Compartir lectures a través d’aquesta xarxa social la va fer sentir recolzada, i fins i tot ha guanyat amistats increïbles gràcies a formar-ne part! De fet, ens explicà que la comunitat lectora a Instagram és molt acollidora. També aprofità per recomanar-nos alguns llibres, com ara la col·lecció de “Heartstopper”, i reivindicà la importància de llegir allò que ens agrada. De vegades hi ha gent que diu que determinats gèneres no són literatura (sovint sense ni tan sols haver-los llegit), com ara la novel·la romàntica, però la Míriam ens animà a no fer cas d’aquests prejudicis.


 

Durant la sessió també vam parlar sobre les nostres lectures d’estiu, i escollírem els propers llibres que
llegirem plegats al club. El calendari del 2022 ha quedat així:

 Octubre: Diumenge al matí al peu del salze (Dolors Garcia i Cornellà)

 Una colla de companys i companyes són convocats per Facebook a la mateixa casa rural on van dur a terme les colònies de fi de curs cinc any enrere. Durant un cap de setmana viuran plegats, aïllats de la resta del món, compartint vivències i sentiments, i amb l'objectiu de desenterrar la capsa que van enterrar després d'omplir-la amb una sèrie d'objectes que simbolitzaven el passat i el futur que es començaven a construir. La capsa amb els secrets, destapa sentiments contraposats. Hi ha qui la vol obrir per aclarir els malentesos i els complexos que l'han perseguit al llarg d'aquests cinc anys, i hi ha qui no ho vol de cap de les maneres, perquè això significaria posar al descobert la seva part més obscura.

 Novembre: Criaturas fantásticas (Neil Gaiman)

 Un grifo, un hombre lobo, un pájaro solar... Son algunas de las criaturas fantásticas que encontrarás entre estas páginas. Desde el cacatucán, cuyas carcajadas cambian la faz de un reino entero, hasta la bestia informe y errante que acecha en un bosque. Toda una colección de especies fabulosas e insólitas que no han existido nunca en ningún lugar, salvo en los ricos parajes de la imaginación.

 Los dieciséis relatos de esta casa de fieras han sido seleccionados por el maestro de la narración Neil Gaiman. Autores como Saki, E. Nesbit, Diana Wynne Jones, Larry Niven, Samuel R. Delany o el propio Neil Gaiman, entre otros, son los creadores de estos seres extraños y maravillosos. Te emocionarán, te deleitarán y muy posiblemente te pondrán los pelos de punta.

 Desembre: Taoshira (Julia Golding)

 La Taoshira, una de les quatre governants de les illes de la Mitja Lluna Blava, és enviada a Gerfal per casar-se amb el príncep Ramil per tal d’aturar les ànsies de poder d’en Fergox el Llancer, que vol conquerir tots els territoris del món conegut. Cap dels dos joves no està d’acord amb el casament, i de primer no se suporten. Però en Fergox els segresta, i llavors s’adonen que han de lluitar junts per salvar els seus regnes i per salvar-se ells mateixos. Quan aconsegueixen fugir de les mans del tirà, comencen un viatge ple de peripècies durant el qual veuran la mort de molt a prop. Però també coneixeran un munt de gent de costums diferents, que els ensenyaran que cal respectar totes les maneres d’entendre la vida. I, el més important, descobriran l’amor.


Per últim vam treballar en equip per superar un repte viral a Instagram: el Bookface! Generalment consisteix en fer encaixar la coberta d’un llibre amb un rostre o una part del cos, i aquest ha sigut el nostre resultat. Moltes gràcies Míriam per venir i animar-te a participar!

 

Ens llegim!

 Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada