18 de gener 2023

Recomanació del nostre centre d'interès sobre temes d'igualtat de gènere i feminismes, Punt de Gènere: "Mi bellesa no es cosa tuya", de Florence Given

  


Encetem aquest 2023 fent una aclucada d’ull als joves i les joves i recomanem pel nostre Punt de Gènere  el llibre de la influencer britànica Florence Given “Mi belleza no es cosa tuya” editat per Lunwerg el 2021. Entre manifest polític feminista  i llibre d’autodescoberta l’autora aborda molts dels temes del feminisme a través la seva experiència personal lligada a la representació femenina i a la idea de la bellesa. En aquesta societat el tema de la bellesa femenina està fortament lligat a un ideal construït per la mirada i el gaudiment dels homes. A partir de la seva experiència de dona cis i blanca Given reflexiona sobre els privilegis que durant molt de temps han derivat de la percepció del seu aspecte “socialment acceptat”. Perquè si és veritat que per a les dones intentar estar dintre de la idea del que és socialment acceptat com a “bellesa” no és obligatori si que, com diu Given “La vida és més fàcil quan  vestim elegants. La vida és més  fàcil quan ens depilem. La vida és més fàcil quan anem maquillades a la feina. La vida és més fàcil quan reflectim la idea de bellesa de la societat. I punt.” A partir d’aquí Given reivindica la necessitat de dir basta, de ser lliure de no acceptar tot això i de desvincular-se d’una vegada de la mirada masculina per conèixer-nos millor i amar-nos pel que som. El seu discurs llavors arriba també al tema del consentiment, del sexe, del sexisme i de la identitat de gènere, explicant com aquesta última no ha de ser vinculada a la sexualitat. Cada capítol del llibre està introduït per un dibuix i unes cites de l’autora combinant a una estètica pop pròpia dels anys Setanta unes frases reivindicatives en línia amb els ideals propis del feminisme interseccional.

Sobre l'autora : 


Florence Given (Plymouth, 1998) és una artista, ilustradora i influencer. Des dels 16 als 18 anys va estudiar al London College of Fashion. Al 2018 va començar una campanya a les xarxes per a denunciar de gordofobia la serie Insatiable de Netflix. Ha col·laborat amb la marca de productes d’higiene femenina Always en una campanya de lluita contra la pobresa menstrual. Mi belleza no es cosa tuya és el seu primer llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada