07 de desembre 2023

Recomanació d'un còmic manga del nostre fons de Còmic Japonès: "El pueblo de arena y escamas azules”, de Yoko Komori



Del 7 al 10 de Desembre se celebra el Saló del Còmic a Barcelona, on hi trobareu exposicions, xerrades amb autors, projeccions de pel·lícules, presentacions de novetats editorials, cosplay, activitats... És com viatjar al Japó durant un cap de setmana, pensat tant pels amants de la cultura japonesa com pels que tenen especial curiositat per descobrir aquest món, ben diferent de l'occidental. 

A la sala d'adults de la biblioteca, exposem una petita mostra del nostre fons de còmic japonès, des de col·leccions mítiques com One Punch Man o Death Note, fins a col·leccions que ho estan petant actualment: Tokyo Revengers, Guardians de la nit... Us volem recomanar un manga en concret: El pueblo de arena y escamas azules.

Abans que el nou curs escolar comenci, Tokiko, la protagonista d’aquest còmic, es trasllada amb el seu pare a Sunanomori, el petit poble de costa on viu la seva àvia materna. Després d’anar a la platja i escoltar el rumor de les onades, un record li travessa la ment... Quan tenia 4 anys i va estar a punt d’ofegar-se en aquella mateixa platja, va aparèixer una sirena per salvar-li la vida... Ara, anys més tard, la Tokiko, acostumada al ritme i el soroll de la ciutat de Tokio, haurà d’acostumar-se a viure en un poble on les coses i les persones semblen més tranquil·les, i també més enigmàtiques... Un company de classe li recorda a algú i no sap a qui, se li apareix en somnis... I finalment les preguntes: les sirenes existeixen de debò o són només fruit de la imaginació d’una nena? Són l’amor i l’amistat dues coses diferents? Què passa quan algú a qui estimes molt desapareix?

Aquest manga, delicat i poètic, barreja elements del món real amb elements propis d’un món fantàstic. Està dividit en 5 capítols, més un d’extra, a través dels quals la trama avança lentament, com una melodia de piano: Un pueblecito encantador, Las profundidades del mar, La ola que rompe en la playa y regresa al mar, El secreto del secreto, Los sonidos del mar, i l’extra, Un día en la vida de Narumi. Si us agrada, podreu llegir també el volum 2...

Animeu-vos a agafar-los en préstec! 















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada