24 de gener 2024

Crònica de quarta trobada del Club de lectura juvenil del 18.01.2024

 

Any nou, llibres nous! Aquest mes al club de lectura juvenil ens hem estrenat com a membres del jurat del premi Protagonista Jove d’aquest temporada a la categoria 13-14 anys. Hem comentat “Ghost” de Jason Reynolds, una de les tres novel·les finalistes que ha escollit un comitè d’experts del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Però a més a més, hem fet que la sessió fos encara més especial enregistrant el nostre debat al podcast Paraula de Mixa, que es podrà escoltar aviat a Spotify!



En Ghost vol ser el corredor més ràpid dels equips de secundària de la seva ciutat. Però no ha corregut sempre per guanyar. Tot va començar quan era petit i el pare el va perseguir, a ell i a la mare, apuntant-los amb una pistola per tot el barri. Des d’aleshores, en Ghost ha crescut esquivant els cops de la vida que l’han volgut frenar. Fins que l’entrenador Brody, un exmedallista olímpic, veu en ell un autèntic diamant en brut. I ara, aconseguirà guanyar la cursa per a la qual es prepara? O el vencerà el seu passat?

 El llibre en general ha agradat força: encara que no tothom l’ha pogut acabar a temps, hem estat d’acord en que t’atrapa des del principi per saber què li passarà al Ghost, el protagonista. Les lectores que no estaven acostumades a llegir novel·les realistes també l’han gaudit, i n’hi ha que fins i tot han fet fotografies a algunes pàgines per recordar les seves cites preferides!

 I és que aquest llibre ens fa conèixer realitats diferents i empatitzar amb els personatges. El passat del Ghost és colpidor, i aquesta novel·la ens demostra que és molt fàcil jutjar malament a les persones. Us la recomanem.



 El mes vinent ens tornarem a posar el barret de jutges per comentar “Poni” de R.J. Palacio, autora de “Wonder”. Si voleu venir es esperem! Aquesta és la sinopsis:

 En Silas és un nen de dotze anys. Un bon dia, molt entrada la nit, hi apareixen tres genets desconeguts decidits a endur-se'n el pare. En Silas es queda sol i se sent espantat, però quan un poni apareix a la porta de casa, entén què ha de fer. Silas s'embarca en un viatge perillós pel vast paisatge americà que el connectarà amb el passat i amb el futur i amb els misteris insondables del món que l'envolta.

 

Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada