28 de maig 2024

Crònica del club de lectura juvenil sobre "Il·lusions trencades" de Toni Cotet

 

Mentre en Marc i la Cris fan parkour en un edifici abandonat, el noi perd la vida en estranyes circumstàncies. Es tracta d’un fatídic accident, d’un assassinat o tan sols és una mort sense explicació? Que en Marc fos una jove promesa del futbol amb grans interessos econòmics darrere només fa que augmentar les sospites, i tothom vol saber què ha passat. Fins i tot la investigació policial que es durà a terme, entre secrets i mentides, tractarà de descobrir si la vida de futura estrella esportiva d’en Marc amagava un costat fosc i perillós.

 

Aquesta és la sinopsis de “Il·lusions trencades” de Toni Cotet i Masià, el darrer llibre que hem comentat al club de lectura juvenil. Si bé ha sigut un mes complicat a nivell acadèmic i no tothom s’ha pogut acabar el llibre, les persones que sí ho han fet l’han gaudit. Hem estat d’acord en que, encara que no t’apassioni el futbol, és interessant conèixer les intrigues dels joves aspirants a pitxitxi. Però si t’agraden els misteris i ets un aficionat del futbol, aquest llibre t’atraparà segur!

 




Durant la sessió hem estrenat un joc molt especial... El Crític Pursuit! Ens l’ha enviat el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil gràcies a la nostra participació com a jurat al Premi Protagonista Jove (quines ganes de conèixer ben aviat el resultat!). Doncs bé, el joc segueix la dinàmica del Trivial: segons el color que et toqui has de contestar les preguntes d’una categoria o altra, però en aquest cas, totes giren al voltant de la crítica literària. Ens ha semblat molt interessant, i hem pogut aprofundir en diferents aspectes del llibre: des de qüestionar-nos si canviar el narrador afectaria la història, fins a imaginar-nos si seria un bon candidat a pel·lícula.

 

El mes que ve serà l’última sessió del curs, i parlarem d’un llibre completament diferent de tot el que hem llegit fins ara. Es tracta d’una antologia de relats de ciència-ficció que reflexiona sobre la societat del futur. Es titula “Ens veiem demà” i conté relats escrits per sis joves autors: Rubèn Montañá, Alba Dalmau, Albert Pijuan, Martí Rodríguez, Laia Soler i Arturo Padilla. La sinopsis diu:

 



Els nois i noies del futur utilitzen una tecnologia dissenyada per fer-nos la vida més fàcil: una xarxa social que t’envia les notificacions amb hologrames, un assistent ocular que et fa veure allò que demanes, uns supermercats que conserven la meitat de la població congelada, un casc de realitat virtual que et transforma en un avatar, una injecció que t’inocula nanorobots o unes lents de contacte que embelleixen la realitat.

 

Ens acompanyeu en aquesta cloenda tan especial? Ens veiem... el mes que ve! ;-D

 

Mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada